MAAKbar neemt nieuwe initiatieven om de wegwerpindustrie een halt toe te roepen.
Volledig scherm
MAAKbar neemt nieuwe initiatieven om de wegwerpindustrie een halt toe te roepen. © Vertommen

MAAKbar opent textielbank: “We mikken ook op kledingbibliotheek en kledingswaps”

LeuvenMAAKbar zet een nieuwe stap in het hergebruiken van materialen. Het Leuvense initiatief opent op 24 februari een textielbank. “Je kan er terecht voor materialen die inspireren tot nieuwe textielprojectjes”, zegt Magda Peeters van MAAKbar.

0 reacties

 1. Leuven neemt pioniersrol op in circulaire economie: “We willen alle kostbare materialen zoveel mogelijk hergebruiken”

  Leuven neemt pioniers­rol op in circulaire economie: “We willen alle kostbare materialen zoveel mogelijk hergebrui­ken”

  Het voorbije weekend stond ‘repareren’ wereldwijd in de kijker en ook in Leuven konden Leuvenaars en bezoekers een bijdrage leveren aan de zogenaamde circulaire economie. Het stadsbestuur wil een pioniersrol opnemen onder de noemer ‘Leuven circulair’. “We zijn één van de eerste Vlaamse steden die een circulaire strategie uitwerkten”, zegt schepen David Dessers (Groen).
 2. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven

 2. Gefrustreerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugddienst Tessenderlo
  Play

  Gefrus­treerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugd­dienst Tessender­lo