MAAKbar neemt nieuwe initiatieven om de wegwerpindustrie een halt toe te roepen.
Volledig scherm
MAAKbar neemt nieuwe initiatieven om de wegwerpindustrie een halt toe te roepen. © Vertommen

MAAKbar opent textielbank: “We mikken ook op kledingbibliotheek en kledingswaps”

LeuvenMAAKbar zet een nieuwe stap in het hergebruiken van materialen. Het Leuvense initiatief opent op 24 februari een textielbank. “Je kan er terecht voor materialen die inspireren tot nieuwe textielprojectjes”, zegt Magda Peeters van MAAKbar.

0 reacties

 1. Woning kopen is het duurste in Leuven: “404.000 euro voor huisje in het centrum, maar er is hoop...”
  PREMIUM
  Leuven

  Woning kopen is het duurste in Leuven: “404.000 euro voor huisje in het centrum, maar er is hoop...”

  Leuven blijft de koningin van duur wonen in Vlaanderen. Voor een huis betaal je nu al gemiddeld 404.149 euro en wie in het centrum wil wonen, mag rekenen op een gemiddelde prijs van 448.605 euro. Ondanks die hoge prijzen vinden de beschikbare panden snel een nieuwe eigenaar, zo bevestigt Ilse Temmerman van Century 21 Connect, die met kennis van zaken kijkt naar de evolutie in 2021.
 2. N-VA Leuven blijft aandringen op trouwlocatie in openlucht: “Buiten kan het toch coronaproof? In Antwerpen maken ze er geen probleem van, maar hier wel”
  Leuven

  N-VA Leuven blijft aandringen op trouwloca­tie in openlucht: “Buiten kan het toch corona­proof? In Antwerpen maken ze er geen probleem van, maar hier wel”

  De Leuvense meerderheid ziet een trouwlocatie in openlucht niet zitten maar oppositiepartij N-VA blijft aandringen. “Toch vreemd dat een grote stad zoals Antwerpen vanaf de zomer het Harmoniepark ter beschikking stelt en dat Leuven ons voorstel van de tafel veegt wegens praktisch onhaalbaar”, zeggen Lies Verlinden en Debby Appermans.
 1. Leuven neemt pioniersrol op in circulaire economie: “We willen alle kostbare materialen zoveel mogelijk hergebruiken”

  Leuven neemt pioniers­rol op in circulaire economie: “We willen alle kostbare materialen zoveel mogelijk hergebrui­ken”

  Het voorbije weekend stond ‘repareren’ wereldwijd in de kijker en ook in Leuven konden Leuvenaars en bezoekers een bijdrage leveren aan de zogenaamde circulaire economie. Het stadsbestuur wil een pioniersrol opnemen onder de noemer ‘Leuven circulair’. “We zijn één van de eerste Vlaamse steden die een circulaire strategie uitwerkten”, zegt schepen David Dessers (Groen).
 2. Rector Sels over het feestgedruis in Leuven: “Ik heb begrip voor wat er is gebeurd en wil het niet veroordelen”
  Leuven

  Rector Sels over het feestge­druis in Leuven: “Ik heb begrip voor wat er is gebeurd en wil het niet veroorde­len”

  “Wat we woensdag gezien hebben, verschilt voor mij niet van de beelden van de Meir in Antwerpen, de Nieuwstraat in Brussel of wat we zien aan de kust in heel andere leeftijdscategorieën.” KU Leuven-rector Luc Sels reageert op het feestgedruis in de studentenstad van afgelopen woensdag. Sels wil niet sanctionerend optreden, maar nog meer inzetten op sensibilisering.
 1. Gefrustreerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugddienst Tessenderlo
  Play

  Gefrus­treerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugd­dienst Tessender­lo

 2. Gigantische ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica
  Play

  Giganti­sche ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica