Marlieke Bender is kinderboekenconsulent.
Volledig scherm
PREMIUM
Marlieke Bender is kinderboekenconsulent. © vertommen

Maak kennis met Marlieke (27): de eerste kinderboekenconsulent in Leuven

Marlieke Bender is een van de jonge ondernemers van BAAS Leuven. De 27-jarige uit Nederland start in Leuven als kinderboekenconsulent. Ben je op zoek naar een boek voor een lastige lezer of juist voor een kind dat alle boeken uit de bibliotheek al gelezen heeft? Of wil je je kind terug aan het lezen krijgen, maar weet je niet hoe? Voor advies op maat rond kinderboeken moet je voortaan bij kinderboekenconsulent Marlieke zijn! Lees hier meer over ons dossier ‘Jonge ondernemers en hun droom voor Leuven’.

 1. INTERVIEW. Mohamed Ridouani (42) en zijn leraar LO Kris Florquin: “Hij bood me geborgenheid en hielp me mijn weg te vinden in het leven”
  PREMIUM
  Leuven

  INTERVIEW. Mohamed Ridouani (42) en zijn leraar LO Kris Florquin: “Hij bood me geborgen­heid en hielp me mijn weg te vinden in het leven”

  Toen Leuvens burgemeester Mohamed Ridouani (Vooruit) aan zijn schoolcarrière begon, was hij de uitzondering, als jongen van allochtone afkomst in een overwegend witte school. Hoewel hard racisme hem grotendeels bespaard bleef, moest hij soms wel zijn mannetje staan. Zijn LO-leraar Kris Florquin was op zo’n momenten van goudwaarde voor de eerder stille jongen. “Dat Mo carrière zou maken in de politiek had ik niet verwacht. Toch een straffe kerel!”, zegt hij.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?