Museum M in Leuven blijft werk maken van een topcollectie en voegt geregeld topstukken toe aan de collectie.
Volledig scherm
Museum M in Leuven blijft werk maken van een topcollectie en voegt geregeld topstukken toe aan de collectie. © Vertommen

M-collectie groeit verder aan met topstukken: “Een 19de eeuws Memento Mori schedeltje herinnert aan de sterfelijkheid”

LeuvenDe collectie van M Leuven breidt alweer uit. Deze keer gaat het om bijzondere stukken uit de late middeleeuwen maar ook uit de 19de en 20ste eeuw. “De uitzonderlijke werken zijn onder meer gemaakt door kunstenaars zoals Meunier, Borman en Roesen. Vanaf 14 oktober zijn ze te zien in M”, zegt schepen van Cultuur Denise Vandevoort (Vooruit).

0 reacties

 1. Schepen Denise Vandevoort (Vooruit) stopt eind 2022 als schepen in Leuven: “Tijdens mijn ziekte kwamen de dingen des levens bovendrijven…Het is tijd voor mezelf, mijn familie en de vrienden”
  PREMIUM
  Leuven

  Schepen Denise Vandevoort (Vooruit) stopt eind 2022 als schepen in Leuven: “Tijdens mijn ziekte kwamen de dingen des levens bovendrijven…Het is tijd voor mezelf, mijn familie en de vrienden”

  De Leuvense politica Denise Vandevoort (Vooruit) neemt eind dit jaar afscheid van de politiek. Daarmee komt er een einde aan een politiek engagement dat begon in het midden van de jaren tachtig, waaronder negentien jaar als schepen. “Mijn ziekte liet me beseffen dat er meer is in het leven dan enkel werken, hoe waardevol dat werk ook is”, aldus Denise Vandevoort (65). Blijft de vraag: wie volgt haar in Leuven op als schepen van Cultuur, Toerisme en Senioren?
 2. Buren van Rock Werchter krijgen rondleiding in coulissen van festivalweide: “Voor welke grote popster is de mainstage ontworpen?”
  PREMIUM
  WERCHTER

  Buren van Rock Werchter krijgen rondlei­ding in coulissen van festival­wei­de: “Voor welke grote popster is de mainstage ontworpen?”

  Het VIP-terras achter het hoofdpodium van Rock Werchter liep woensdagavond aardig vol, terwijl de festivalweide er nog desolaat bij lag. ‘De buren’ van het festival werden even in de watten gelegd en mochten een kijkje nemen op het festivalterrein. Een enthousiaste gids was kwistig met interessante weetjes over het festival. Wij keken en luisterden mee.
 1. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.