“Ludo, kom uw geld terughalen”: vergeten komma zorgt voor veel te duur betaald broodje

LeuvenHet WK wielrennen trok het voorbije weekend enorm veel volk naar Leuven en door alle drukte kan het al eens misgaan. Zo rekende broodjeszaak ‘Hoegaards broodje’ maar liefst 742,50 euro te veel aan voor twee broodjes en een drankje. Klant Ludo vergat namelijk de komma tussen de cijfers 7 en 5 in te geven via Payconiq toen hij afrekende.

53 reacties

 • Luc Soetaerts

  1 jaar geleden
  Blamage voor Payconiq. Handelaar zou via het systeem de terugbetaling moeten kunnen doen. Te gek dat je er zelf achter moet komen met een digitaal betalingsplatform.
 • Heidi Werbrouck

  1 jaar geleden
  Guy Vermeulen, neen. Payconiq is een app, geen bankkaart waarbij je rekeningnr vermeld wordt Als je teveel hebt betaald moet je het via Payconiq zelf zien op te lossen, niet de handelaar
 • Ken Goeste

  1 jaar geleden
  Dit is een pure reclame stunt. Had het 17,50€ geweest ging je hem niet gehoord hebben. Maar hij zal gedacht hebben dat het verschil toch een beetje te groot was. Slim gezien om zo als de eerlijke zaakvoerder over te komen.
 • ivo torfs

  1 jaar geleden
  Nu maar hopen dat er niet teveel Ludo's aan 't aanschuiven zijn...
 • lode wijk

  1 jaar geleden
  Eerlijke zaakvoerder, hopelijk ook beter opletten, door iedereen die op deze manier betalingen doet.
 1. Acht vestigingen van bakkerij Alexandre gesloten wegens faillissement
  Leuven

  Acht vestigin­gen van bakkerij Alexandre gesloten wegens faillisse­ment

  Menig gevloek bij heel wat Leuvenaars deze week. Alle vestigingen van bakkerij Alexandre, al jarenlang een gevestigde waarde in het Leuvense, bleken plots gesloten. Niet enkel moeten heel wat klanten plots op zoek naar een andere bakker, in één klap komen maar liefst acht panden leeg te staan. En dat net nadat de cijfers van vastgoedadviseur Locatus bekend geraakten, waaruit blijkt dat de leegstand bij handel en horecazaken in Leuven voor het tweede jaar op rij daalt.
 2. Bromfietser die met gedoofde lichten vlucht toch geklist: twintiger onder invloed drugs
  Leuven

  Bromfiet­ser die met gedoofde lichten vlucht toch geklist: twintiger onder invloed drugs

  Een politiepatrouille merkte zaterdag rond 3 uur op de Tiensesteenweg in Kessel-Lo een bromfiets met hierop twee personen op. De lichten van de bromfiets brandden niet. De politie wilde de bestuurder hier attent op maken, maar die draaide de gashendel open en nam de vlucht via de Adjudant Harboortstraat. De passagier achterop de bromfiets hield tijdens de vlucht zijn hand voor de nummerplaat om deze op die manier onleesbaar te maken.