“Ludo, kom uw geld terughalen”: vergeten komma zorgt voor veel te duur betaald broodje

LeuvenHet WK wielrennen trok het voorbije weekend enorm veel volk naar Leuven en door alle drukte kan het al eens misgaan. Zo rekende broodjeszaak ‘Hoegaards broodje’ maar liefst 742,50 euro te veel aan voor twee broodjes en een drankje. Klant Ludo vergat namelijk de komma tussen de cijfers 7 en 5 in te geven via Payconiq toen hij afrekende.

53 reacties

 • Luc Soetaerts

  3 weken geleden
  Blamage voor Payconiq. Handelaar zou via het systeem de terugbetaling moeten kunnen doen. Te gek dat je er zelf achter moet komen met een digitaal betalingsplatform.
 • Heidi Werbrouck

  3 weken geleden
  Guy Vermeulen, neen. Payconiq is een app, geen bankkaart waarbij je rekeningnr vermeld wordt Als je teveel hebt betaald moet je het via Payconiq zelf zien op te lossen, niet de handelaar
 • Ken Goeste

  3 weken geleden
  Dit is een pure reclame stunt. Had het 17,50€ geweest ging je hem niet gehoord hebben. Maar hij zal gedacht hebben dat het verschil toch een beetje te groot was. Slim gezien om zo als de eerlijke zaakvoerder over te komen.
 • ivo torfs

  3 weken geleden
  Nu maar hopen dat er niet teveel Ludo's aan 't aanschuiven zijn...
 • bernard vermeulen

  3 weken geleden
  Eerlijke zaakvoerder, hopelijk ook beter opletten, door iedereen die op deze manier betalingen doet.
 1. Rudi Smits (63) uit Heverlee leeft al veertien jaar met osteoporose: “Lopen mag niet meer, maar ik zit heus niet stil, hoor”
  PREMIUM
  Leuven

  Rudi Smits (63) uit Heverlee leeft al veertien jaar met osteoporo­se: “Lopen mag niet meer, maar ik zit heus niet stil, hoor”

  Naar aanleiding van Wereld Osteoporose Dag, op woensdag 20 oktober, lanceert Amgen de campagne ‘Behandel met zorg’. Osteoporose kun je niet genezen, maar je kunt er wel snel(ler) bij zijn om erger te voorkomen. De 63-jarige Rudi Smits uit Heverlee weet er alles van, want hij kreeg de diagnose in 2007. “Als een vrouw me in de winkel vraagt om iets uit het hoogste rek te nemen, vind ik het belachelijk om te moeten zeggen: ‘neen, ik mag dat niet’.”
 2. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.