Stadsgids Lucie Mertens staat bekend voor haar kleurrijke outfits tijdens haar rondleidingen.
Volledig scherm
Stadsgids Lucie Mertens staat bekend voor haar kleurrijke outfits tijdens haar rondleidingen. © Vertommen

Lucie ‘the Queen’ Mertens (78) viert 50 jaar stadsgids in Leuven in mineur: “Maar mijn feest komt er, desnoods in 2220”

Stadsgids Lucie Mertens (78) is een monument in Leuven. Al vijftig jaar leidt ze toeristen én Leuvenaars rond in de stad van haar hart maar momenteel dwingt het coronavirus Lucie om binnen haar vier muren te blijven. Een stevige domper op de feestvreugde want Lucie zou op 26 april haar ‘gouden jubileum’ als stadsgids vieren met een groot feest. “Ik heb mijn feest uitgesteld naar oktober. En als dat mottige coronabeest tegen dan nog niet weg is dan zoek ik een nieuwe datum. Mijn feest komt er, desnoods in 2220.”

0 reacties

 1. Fietser (20) botst met voetganger en valt, voetganger loopt gewoon door
  Leuven

  Fietser (20) botst met voetganger en valt, voetganger loopt gewoon door

  Een 20-jarige fietser uit Heverlee is vrijdag omstreeks 17 uur gewond geraakt aan zijn schouder toen hij op het Jaagpad in Wijgmaal met zijn fiets tegen de grond ging. De fietser was tegen een voetganger gebotst en verloor daardoor het evenwicht. De voetganger zette gewoon zijn weg verder zonder zich om het slachtoffer te bekommeren. Een andere passant verwittigde de hulpdiensten. Het slachtoffer werd met een ziekenwagen overgebracht naar het UZ Gasthuisberg.
 2. De pracht van weleer is bijna terug: “Salons van historisch stadhuis in ere hersteld”
  Leuven
  1

  De pracht van weleer is bijna terug: “Salons van historisch stadhuis in ere hersteld”

  Sinds april zijn er restaurateurs aan het werk in het prachtige stadhuis van Leuven. Deze keer is het de beurt aan de drie bekende salons van het ‘Achterhuys’. “De twee laatste salons richten we opnieuw in zoals in 1905, het laatste salon heeft 1936 als referentieperiode”, zegt schepen van Restauraties Dirk Vansina (CD&V). De restauratie is overigens goed nieuws voor koppels die trouwplannen hebben...