Lucie Mertens heeft net zoals Queen Elizabeth II een eigen chauffeur. In haar geval is het een taxichauffeur die ze door de coronapandemie al lang niet meer heeft gezien.
Volledig scherm
PREMIUM
Lucie Mertens heeft net zoals Queen Elizabeth II een eigen chauffeur. In haar geval is het een taxichauffeur die ze door de coronapandemie al lang niet meer heeft gezien. © Vertommen

Lucie ‘the queen’ Mertens (78) uit Leuven leeft erg mee met Queen Elizabeth II: “Ja, ik ga huilen tijdens de begrafenis van Philip”

LeuvenZe lijkt sprekend op Queen Elizabeth II en ze draagt tijdens haar rondleidingen in Leuven als stadsgids niet zelden de typische hoedjes die de Britse koningin zo graag ziet. We hebben het uiteraard over Lucie Mertens (78) die door corona haar eigen jubileumfeest al zes (!) keer moest uitstellen. “Verplaatst naar 2022, maar nu leef ik vooral mee met het verdriet van Queen Elizabeth II na de dood van haar man Philip”, vertelt Lucie.

0 reacties

 1. Lucie ‘the Queen’ Mertens (78) viert 50 jaar stadsgids in Leuven in mineur: “Maar mijn feest komt er, desnoods in 2220”

  Lucie ‘the Queen’ Mertens (78) viert 50 jaar stadsgids in Leuven in mineur: “Maar mijn feest komt er, desnoods in 2220”

  Stadsgids Lucie Mertens (78) is een monument in Leuven. Al vijftig jaar leidt ze toeristen én Leuvenaars rond in de stad van haar hart maar momenteel dwingt het coronavirus Lucie om binnen haar vier muren te blijven. Een stevige domper op de feestvreugde want Lucie zou op 26 april haar ‘gouden jubileum’ als stadsgids vieren met een groot feest. “Ik heb mijn feest uitgesteld naar oktober. En als dat mottige coronabeest tegen dan nog niet weg is dan zoek ik een nieuwe datum. Mijn feest komt er, desnoods in 2220.”
 1. Zo wensen onze surfers hun mama een gelukkige Moederdag
  Play

  Zo wensen onze surfers hun mama een gelukkige Moederdag

 2. Vijf nieuwe topgames die virtual reality (weer) op de kaart willen zetten
  Play
  games

  Vijf nieuwe topgames die virtual reality (weer) op de kaart willen zetten