Lorin Parys tijdens een verkiezingsdebat voor de vorige gemeenteraadsverkiezingen. Toen was hij nog vol ambitie om burgemeester van Leuven te worden maar hij moest de sjerp aan Mohamed Ridouani (Vooruit) laten.
Volledig scherm
PREMIUM
Lorin Parys tijdens een verkiezingsdebat voor de vorige gemeenteraadsverkiezingen. Toen was hij nog vol ambitie om burgemeester van Leuven te worden maar hij moest de sjerp aan Mohamed Ridouani (Vooruit) laten. © Vertommen

Lorin Parys stapt onverwacht uit politiek en legt bommetje onder N-VA Leuven: “Het feit dat ik vertrek kan je ook zien als een opportuniteit om een nieuw kopstuk te lanceren”

LeuvenJe zou het een onverwachte wending kunnen noemen, maar voor N-VA Leuven is het eerder een koude douche: fractieleider Lorin Parys stapt per direct uit de politiek en wordt CEO van de Pro League. Of ook: N-VA Leuven blijft onthoofd achter, nota bene iets meer dan twee jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen. “In het leven moet je soms springen en onbevangen keuzes durven maken”, aldus Lorin Parys die meer tekst en uitleg geeft over zijn plotse exit.

3 reacties

 • Karel Dillen

  1 jaar geleden
  Norman Hardy hij was waarschijnlijk het enige waardevolle element bij NVA, al verkies ik de term integer. Op dat gebied is het maar heel droef gesteld bij de NVA, noem hem maar de PS van de 21ste eeuw: Francken en zijn humanitaire visa, Van Dijck, BDW en zijn doofpotoperatie rond PFOS en Oosterweel... Het lijstje dikt maar aan.
 • DIRK VAN DESSEL

  1 jaar geleden
  Hij is gemandateerd door zijn kiezers die hij geacht wordt te vertegenwoordigen tot het moment wanneer zijn mandaat verloopt, een variant van "contract" als het ware tussen hem en zijn kiezers. Eerder uitstappen kan door zijn kiezers als "desertie" gepercipieerd worden.
 • Norman Hardy

  1 jaar geleden
  Voor de criticasters; wat is er mis met een nieuwe uitdaging aangaan? En wat is er mis met meer verdienen elders? Lorin was jaren een uitmuntend en integer politicus. Jammer voor nva maar gelukkig blijven er daar nog genoeg waardevolle elementen over. Of hij even bekwaam is om pro leage te leiden... geen idee. Voetbal interesseert me niet en dus ken ik er geen bal van. Succes met de nieuwe uitdaging Lorin.
 1. Dante Vanzeir wordt in politierechtbank verwacht: voetballer reed onder invloed én met gsm achter stuur

  Dante Vanzeir wordt in politie­recht­bank verwacht: voetballer reed onder invloed én met gsm achter stuur

  Voetballer Dante Vanzeir wordt op 8 juni in de politierechtbank in Leuven verwacht voor rijden onder invloed en het gebruik van zijn gsm achter het stuur. Sinds februari speelt de Limburger voor New York Red Bulls in de VS, nadat hij tweeënhalf seizoen voor het Brusselse Union Sint-Gillis uitkwam. Het is eerder onwaarschijnlijk dat Vanzeir persoonlijk voor de Leuvense rechtbank zal verschijnen.
  Leuven
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 3. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 1. N-VA Leuven kritisch over Podiumkunstenzaal: “Prestigeproject met erg hoog prijskaartje. Wie zal dat betalen?”
  Leuven

  N-VA Leuven kritisch over Podiumkun­sten­zaal: “Prestige­pro­ject met erg hoog prijskaart­je. Wie zal dat betalen?”

  Het Leuvense stadsbestuur heeft deze week het ontwerp voor de Podiumkunstenzaal in de Brusselsestraat goedgekeurd. Oppositiepartij N-VA toont zich erg kritisch en wel omwille van de hoge kostprijs: “Het ontwerp van het Londense bureau Sergison Bates architects ziet er weliswaar heel erg mooi uit maar het prijskaartje is dat een pak minder: meer dan 80 miljoen euro”, zegt fractievoorzitter Lorin Parys.
 2. Bekijk hier de eerste ‘visuals’ van het toekomstige Martelarenplein: “We denken aan watersproeiers aan de kant van de terrassen”
  PREMIUM
  1

  Bekijk hier de eerste ‘visuals’ van het toekomsti­ge Martelaren­plein: “We denken aan wa­tersproei­ers aan de kant van de terrassen”

  Ontwerpbureau OMGEVING is klaar met het voorontwerp van het Martelarenplein van de toekomst. Eerder polste de stad Leuven bij de inwoners en die kozen met overtuiging voor een groener plein: “In cirkelvormige bakken komen bomen en struiken die verkoeling brengen in de zomer. De toekomstbeelden laten je dromen over fijne ontmoetingen, onder een boom op een bankje”, zegt schepen van Openbaar Groen Lalynn Wadera (Vooruit).
  Leuven