Filip Dewinter kwam zijn boek ‘Omvolking’ voorstellen in een zaal van de stad Leuven en dat namen de actievoerders niet.
Volledig scherm
Filip Dewinter kwam zijn boek ‘Omvolking’ voorstellen in een zaal van de stad Leuven en dat namen de actievoerders niet. © Vertommen

Lezing van Filip Dewinter in Kessel-Lo loopt uit de hand: boegbeeld Vlaams Belang aangevallen bij boekvoorstelling, politie ontkent dat actievoerders klappen uitdeelden

LeuvenVlaams Belang-boegbeeld Filip Dewinter heeft zoals verwacht één en ander moeten incasseren voor aanvang van zijn boekvoorstelling in Kessel-Lo zaterdagavond. Dat de lezing rond ‘Omvolking’ niet zonder heibel zou verlopen, was al duidelijk toen er eerder deze week bijna 500 mensen de protestpetitie hadden getekend. “Ik weet dat links niet wil dat ik over ‘omvolking’ spreek maar dat men mij met fysiek geweld probeert te verhinderen om dit te doen, had ik niet verwacht”, aldus Dewinter in een eerste reactie. De Leuvense politie schreef een proces-verbaal uit tegen man die Dewinter aanviel maar ontkent dat dat het tot slagen of schoppen kwam.

141 reacties

 • Catherine Mistiaen

  5 maanden geleden
  Als je een boek schrijft, bereik je slechts 1 bepaalde bubbel. Niemand koopt een boek dat niet behoort tot de eigen mening. Daarom zijn reacties in een dagblad, zoals HLN online, zo interessant: ze worden gedrukt samen en komen uit àlle mogelijke bubbels.
 • Liane Den abt

  5 maanden geleden
  Voor racisme bestaat een wetgeving. Liefst ook voor foute of valse beweringen die doorgaan voor vrije meningsuiting.
 • guy muis

  5 maanden geleden
  Filip mijn stem heb je laat u ni doen door die paljassen!
 • alex van asbroeck

  5 maanden geleden
  mr Berx, zijn wij nog geen economisch kerkhof dan?
 • Jo Bosman

  5 maanden geleden
  Respect vragen van iemand waar je zelf geen respect voor hebt zoals de Winter en Van Grieken is ook not done . Toon eerst dat je respect hebt en beide hebben dat niet .
 1. Meer dan een kwart van Leuvense gevangenen heeft geen verblijfspapieren: “Het terugkeerbeleid moet strenger”
  PREMIUM

  Meer dan een kwart van Leuvense gevangenen heeft geen verblijfs­pa­pie­ren: “Het terugkeer­be­leid moet strenger”

  Vorig jaar verbleven gemiddeld 156 mensen zonder papieren in de twee Leuvense gevangenissen, of meer dan een vierde van de totale gevangenispopulatie. Dat blijkt uit cijfers die werden opgevraagd door N-VA-kamerleden Katrien Houtmeyers en Theo Francken. Volgens de partij tiert het aantal delicten door mensen zonder papieren dan ook welig in de studentenstad. Klopt dat wel?
  Leuven
 2. Three Monkeys sluit deuren op 30 maart: “We onderhandelen met een aantal partijen die dit mooie culinaire initiatief willen voortzetten”
  PREMIUM
  1

  Three Monkeys sluit deuren op 30 maart: “We onderhande­len met een aantal partijen die dit mooie culinaire initiatief willen voortzet­ten”

  Het moest een nieuwe culinaire hotspot worden in Leuven, maar helaas eindigt het verhaal vroeger dan verwacht voor ‘Belgian Food Café Three Monkeys’. Nochtans had uitbater Filip Goris niets aan het toeval overgelaten in het concept: een interieur met de ‘Roaring Twenties’ als inspiratiebron en Vlaamse klassiekers op basis van grootmoeders geheime receptenboekje op het menu. Blijft de vraag: waarom sluit de bekende horecazaak eind deze maand de deuren?
  Leuven