Wetenschappers komen steeds meer te weten over de ziekte die ons nu al bijna een jaar beperkt in onze bewegingsvrijheid.
Volledig scherm
PREMIUM
Wetenschappers komen steeds meer te weten over de ziekte die ons nu al bijna een jaar beperkt in onze bewegingsvrijheid. © UZ Leuven

Leuvense studie brengt reactie in longen van ernstig zieke Covid-19-patiënten in beeld: “We begrijpen nu beter wat er misloopt bij kritiek zieke patiënten”

LeuvenOnderzoekers van UZ Leuven, de KU Leuven en het VIB onderzochten de afweerreactie bij Covid-19-patiënten die in het ziekenhuis werden opgenomen vanwege een longontsteking. Uit gedetailleerde analyses van het longvocht ontdekten ze nieuwe factoren die een rol spelen in de overdreven immuunreactie tegen het virus bij ernstig zieke patiënten.

2 reacties

 • Stefaan Cammans

  2 weken geleden
  Gelukkig is onze wetenschap nog wereldtop. Onze politiek helaas niet meer. Maar als onze toekomstige wetenschappers hun schoolcarrière gaat afhangen van een despoot en venijnige dorpspolitieker als Ben Weyts weet ik niet of onze wetenschap binnen 20 jaar nog wereldtop zal zijn of eerder wereldflop zoals onze politici.
 • Herwig Vollon

  1 maand geleden
  Echte artsen / wetenschappers doen dit soort baanbrekend en later levensreddend werk en hebben geen tijd om hele dagen in tv-studio's hun ego te (laten) strelen.
 1. Naakte man slaat op de vlucht voor politie
  Play

  Naakte man slaat op de vlucht voor politie

 2. Piloot spot UFO, luchtvaartmaatschappij verwijst naar FBI
  Play

  Piloot spot UFO, luchtvaart­maat­schap­pij verwijst naar FBI