De Solar Challenge Morocco is vandaag van start gegaan en het Marokkaanse verkeer was meteen een uitdaging op zich.
Volledig scherm
PREMIUM
De Solar Challenge Morocco is vandaag van start gegaan en het Marokkaanse verkeer was meteen een uitdaging op zich. © Geert Vanden Wijngaert

Leuvense studenten vertrokken voor rit van 2.500 kilometer door Marokkaanse Sahara: “Eerste etappe is al meteen een uitdaging op zich”

Leuven/AgadirHet Agoria Solar Team is maandagmorgen begonnen aan de Solar Challenge Morocco 2021. Als derde team mochten de studenten van de KU Leuven vertrekken met hun wagen op zonne-energie. Het Belgische team zal in vijf dagen tijd 2.500 kilometer afleggen door de Sahara en het steile Atlasgebergte. “We gaan natuurlijk volledig voor de winst”, vertelt Gilles De Baets (24), piloot van de zonnewagen, die BluePoint Atlas werd gedoopt. HLN Leuven volgt de Leuvense studenten de komende dagen op de voet in ons dossier.

0 reacties

 1. Korteketenslagerij ‘De Veeakker’ sluit binnenkort de deuren: “Wel nog leveringen en afhaalpunten”
  PREMIUM
  Leuven

  Korteketen­sla­ge­rij ‘De Veeakker’ sluit binnenkort de deuren: “Wel nog leveringen en afhaalpun­ten”

  Meer dan dertig jaar is slagerij Veeakker een begrip in het Leuvense. Maar zoals men wel eens zegt, aan alle mooie liedjes komt een eind. Ook hier, al is het in dit geval wel een ‘happy end’. De winkel in de Slachthuisstraat sluit deze maand, op zaterdag 25 februari sluit de zaak definitief de deuren. Toch gaan de broers Jan (40) en Wout (41) Versteden niet bij de pakken blijven zitten. “Vlees blijft onze passie, maar we gaan op zoek naar nieuwe dingen. Waarom geen ‘vegetarisch vlees’?”
 2. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.