De Solar Challenge Morocco is vandaag van start gegaan en het Marokkaanse verkeer was meteen een uitdaging op zich.
Volledig scherm
PREMIUM
De Solar Challenge Morocco is vandaag van start gegaan en het Marokkaanse verkeer was meteen een uitdaging op zich. © Geert Vanden Wijngaert

Leuvense studenten vertrokken voor rit van 2.500 kilometer door Marokkaanse Sahara: “Eerste etappe is al meteen een uitdaging op zich”

Leuven/AgadirHet Agoria Solar Team is maandagmorgen begonnen aan de Solar Challenge Morocco 2021. Als derde team mochten de studenten van de KU Leuven vertrekken met hun wagen op zonne-energie. Het Belgische team zal in vijf dagen tijd 2.500 kilometer afleggen door de Sahara en het steile Atlasgebergte. “We gaan natuurlijk volledig voor de winst”, vertelt Gilles De Baets (24), piloot van de zonnewagen, die BluePoint Atlas werd gedoopt. HLN Leuven volgt de Leuvense studenten de komende dagen op de voet in ons dossier.

0 reacties

 1. Masterplannen toekomstvisie Heverlee afgewerkt
  Heverlee

  Masterplan­nen toekomstvi­sie Heverlee afgewerkt

  Grootse veranderingen op komst in het centrum van Heverlee. Het bestuur liet, in samenwerking met architectenbureau WIT, een ontwerp voor het centrum van de deelgemeente optekenen. Het resultaat moet een dynamische woonkern zijn, met plaats voor ontmoeting, kwalitatief groen publiek domein, veiligere stap- en trapverbindingen en een betere verbinding tussen de omgeving rond het deelgemeentehuis boven en de Kardinaal Mercierlaan beneden.
 2. De favoriete plekjes van VTM-nieuwsanker Birgit Herteleer (31): “Een pistolet met gekapt in mijn stamkroeg, zalig!”
  PREMIUM
  Leuven

  De favoriete plekjes van VTM-nieuwsan­ker Birgit Herteleer (31): “Een pistolet met gekapt in mijn stamkroeg, zalig!”

  Voorbije zomer viel Vlaanderen als een blok voor Birgit Herteleer (31) tijdens haar feilloze debuut als nieuwsanker voor VTM Nieuws. De Leuvense is journaliste in hart en nieren: in 2014 begon ze bij regionale televisiezender TV Oost, een jaar later debuteerde ze bij ROB-tv en in 2016 werd ze reporter voor VTM Nieuws. Sinds juli bestaat haar drukke werkschema uit het combineren van werken in het veld met ankeren, maar voor ons maakte Birgit nog even tijd om op pad te gaan langs haar favoriete plekjes in Leuven.
 1. “Zalig als een bord volledig afgelikt terug naar de keuken komt”: win een etentje van 150 euro bij de jongste chef van Vlaams-Brabant

  “Zalig als een bord volledig afgelikt terug naar de keuken komt”: win een etentje van 150 euro bij de jongste chef van Vlaams-Bra­bant

  Net 30 is de jonge chef die Sir Kwinten in Lennik op de gastronomische kaart zet met zijn keuken om duimen en vingers – en zelfs borden – van af te likken. Glenn Verhasselt weet wat hij wil in zijn keuken. ‘De essentie van smaken’ is zijn culinaire mantra. “Vroeger zou ik toch nog iets bij op een bord gelegd hebben, nu weet ik dat minder soms meer is.”