Yaremma Vengrynovych zet zich in voor de kinderen in zijn thuisland.
Volledig scherm
PREMIUM
Yaremma Vengrynovych zet zich in voor de kinderen in zijn thuisland. © Foto rv

Leuvense student Yaremma (23) fietst naar Oekraïne om geld in te zamelen voor zijn thuisland: “Zonder enige hulp zijn de kinderen daar verloren”

Leuven2.254 kilometer. Dat is de afstand tussen België en Oekraïne die KU Leuven-student Yaremma Vengrynovych (23) in september zal afleggen. Met zijn project ‘Road to Ukraine’ wil Yaremma geld inzamelen voor SOS Kinderdorpen in zijn thuisland. “Door het conflict in Oost-Oekraïne hebben ongeveer 3,4 miljoen mensen - waaronder veel kinderen - nood aan humanitaire hulp. Die wil ik steunen”, vertelt de student.

  1. Haasroodse scouts voor kinderen met een beperking organiseren eerste Akafé om jaarlijks kamp te sponsoren: “Ze gaan zoveel mogelijk zelf doen en zien het hélemaal zitten”
    Oud-Heverlee

    Haasroodse scouts voor kinderen met een beperking organise­ren eerste Akafé om jaarlijks kamp te sponsoren: “Ze gaan zoveel mogelijk zelf doen en zien het hélemaal zitten”

    Scouts Meerdaal Haasrode organiseert op zaterdag 11 december het eerste Akafé. Akabe staat voor ‘anders kan best’ en de tak ontstond zes jaar geleden om kinderen en jongeren met een mentale of fysieke beperking ook de kans te bieden om zich te ontplooien binnen de scouts. “Het doel van het café is geld inzamelen zodat we op het jaarlijkse zomerkamp leuke activiteiten kunnen doen met hen”, vertelt leidster Kato Matthys.