Yaremma Vengrynovych zet zich in voor de kinderen in zijn thuisland.
Volledig scherm
PREMIUM
Yaremma Vengrynovych zet zich in voor de kinderen in zijn thuisland. © Foto rv

Leuvense student Yaremma (23) fietst naar Oekraïne om geld in te zamelen voor zijn thuisland: “Zonder enige hulp zijn de kinderen daar verloren”

Leuven2.254 kilometer. Dat is de afstand tussen België en Oekraïne die KU Leuven-student Yaremma Vengrynovych (23) in september zal afleggen. Met zijn project ‘Road to Ukraine’ wil Yaremma geld inzamelen voor SOS Kinderdorpen in zijn thuisland. “Door het conflict in Oost-Oekraïne hebben ongeveer 3,4 miljoen mensen - waaronder veel kinderen - nood aan humanitaire hulp. Die wil ik steunen”, vertelt de student.

 1. Bromfietser onder invloed sjeest over Oude Markt
  LEUVEN

  Bromfiet­ser onder invloed sjeest over Oude Markt

  Een bromfietser die dinsdagavond tussen het volk op de Oude Markt in Leuven slalomde, heeft zijn brommer moeten afgeven. Enkele aanwezige politie-inspecteurs zagen het gebeuren, maar ze waren niet in de mogelijkheid de bromfietser te onderscheppen. Wanneer de man een tijdje later opnieuw met hoge snelheid tussen de mensen reed op de Oude Markt, konden ze hem wel bij de kraag vatten. Tijdens de controle gaf de 23-jarige bestuurder de indruk van onder invloed van drugs te zijn. Een positieve speekseltest bevestigde dit. De bromfiets van de man werd voor de duur van twaalf uur aan de ketting gelegd. De twintiger mag enkele processen-verbaal verwachten.
 1. IN BEELD. Stoet der togati trekt door de Leuvense straten tijdens Patroonsfeest
  Leuven

  IN BEELD. Stoet der togati trekt door de Leuvense straten tijdens Patroons­feest

  Eens te meer trok een stoet van proffen in toga door het Leuvense straatbeeld. Terwijl de rest van Vlaanderen pannenkoeken bakt op Onze-Lieve-Vrouw-Lichtmis, viert de universiteit de overgang naar het tweede semester en reikte het vijf eredoctoraten uit aan wetenschappelijke grensverleggers. Rector Luc Sels brak tijdens de academische zitting een lans voor vrijheid en de universele rechten van de mens.
 2. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.