Jan D'hooge, Lieven Herbots, Xavier Rottenberg, Iwan van Vijfeijken en Steve Stoffels.
Volledig scherm
Jan D'hooge, Lieven Herbots, Xavier Rottenberg, Iwan van Vijfeijken en Steve Stoffels. © Lemmert Photography

Leuvense spin-off Pulsify Medical haalt 2,6 miljoen euro op: “Slimme pleister gaat levens redden”, zegt Xavier Rottenberg van imec

Een pleister die je leven kan redden…Het lijkt science fiction maar dankzij de Leuvense spin-off Pulsify Medical wordt het realiteit. Zopas haalde het bedrijf 2,6 miljoen euro op voor de ontwikkeling van een slimme pleister die je vitale functies opvolgt, thuis of in het ziekenhuis. “Als de prestaties van het hart veranderen, zal de arts een signaal ontvangen zodat die kan interveniëren”, zegt CEO Iwan van Vijfeijken.

0 reacties

 1. Jo ‘met de banjo' De Clerq speelt op zijn 74ste nog (wandel)voetbal: “Ik kan het iedereen aanraden, maar ik verzeker u: het gaat er ook bij ons nog píttig aan toe”
  PREMIUM
  Leuven/Herent

  Jo ‘met de banjo' De Clerq speelt op zijn 74ste nog (wandel)voetbal: “Ik kan het iedereen aanraden, maar ik verzeker u: het gaat er ook bij ons nog píttig aan toe”

  Voetbal Vlaanderen investeert de komende vier jaar liefst 60 miljoen euro om letterlijk iedereen aan het voetballen te krijgen. Opvallend gegeven: de federatie mikt ook op oudere mensen en dat is volgens wandelvoetballer Jo ‘met de Banjo’ De Clercq - actief bij de OHL Old Stars - geen moment te vroeg. “Ik ben 74 jaar jong en ik ben het levende bewijs dat wandelvoetbal een meerwaarde is voor je sportieve en sociale leven”, aldus de Herentenaar.
 1. IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs
  Play

  IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs

 2. Kenny V. werd ten onrechte beschuldigd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”
  Play

  Kenny V. werd ten onrechte beschul­digd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”