Jan D'hooge, Lieven Herbots, Xavier Rottenberg, Iwan van Vijfeijken en Steve Stoffels.
Volledig scherm
Jan D'hooge, Lieven Herbots, Xavier Rottenberg, Iwan van Vijfeijken en Steve Stoffels. © Lemmert Photography

Leuvense spin-off Pulsify Medical haalt 2,6 miljoen euro op: “Slimme pleister gaat levens redden”, zegt Xavier Rottenberg van imec

Een pleister die je leven kan redden…Het lijkt science fiction maar dankzij de Leuvense spin-off Pulsify Medical wordt het realiteit. Zopas haalde het bedrijf 2,6 miljoen euro op voor de ontwikkeling van een slimme pleister die je vitale functies opvolgt, thuis of in het ziekenhuis. “Als de prestaties van het hart veranderen, zal de arts een signaal ontvangen zodat die kan interveniëren”, zegt CEO Iwan van Vijfeijken.

  1. Voorbijstekende fietsster gaat tegen de grond
    Leuven

    Voorbijste­ken­de fietsster gaat tegen de grond

    In het centrum van Leuven zijn woensdagavond twee fietsers gebotst. Een 20-jarige man uit Zoutleeuw wilde op het Mathieu de Layensplein links afslaan in de richting van de Pensstraat. Toen hij vertraagde, begon een 65-jarige vrouw uit Heverlee hem in te halen met haar fiets. De vrouw had niet opgemerkt dat de jongeman naar links afsloeg en botste tegen zijn fiets. De vrouw kwam ten val en werd met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De politie kwam ter plaatse en stelde proces-verbaal op.