Burgemeester Mohamed Ridouani wil er alles aan doen om coronaslachtoffers te voorkomen en daarom stapt het secundair onderwijs gedeeltelijk over op afstandsonderwijs.
Volledig scherm
Burgemeester Mohamed Ridouani wil er alles aan doen om coronaslachtoffers te voorkomen en daarom stapt het secundair onderwijs gedeeltelijk over op afstandsonderwijs. © Vertommen

Leuvense secundaire scholen stappen over op gedeeltelijk afstandsonderwijs

LeuvenDe Leuvense burgemeester Mohamed Ridouani (sp.a) steekt een stevige tand bij in de strijd tegen het coronavirus. “We willen onze bijdrage leveren om de curve in België af te buigen. Daarom heeft het stadsbestuur samen met de secundaire scholen besloten om na de verlengde herfstvakantie over te stappen op deeltijds afstandsonderwijs”, aldus de burgemeester. 

5 reacties

 • be ce

  2 jaar geleden
  Volgens Weyts was het toch veiliger in de scholen dan in de rest van de maatschappij, waarom houdt hij de scholen dan niet 24/7 en in de vakanties open, onze kinderen zouden er dan veilig kunnen vertoeven...
 • Denise Smeesters

  2 jaar geleden
  Veel te late beslissing ivm de studenten. En dan de Alma’s waar men niet meer kan/gaat eten en dan krijg je een overrompeling in de voedingswinkels: vandaag zelf meegemaakt in de Delhaize aan de Tervuursevest!
 • sylvia van gastel

  2 jaar geleden
  Dit moet in heel België gedaan worden . Secundair 2e en 3e graaf gedeeltelijk naar school . Voor aantal kinderen die ook bang zijn om naar school te gaan maar daar hebben ze geen erg in .
 • Paul Verbeeck

  2 jaar geleden
  Plots komen de scholen , studenten in het oog van de storm terecht , volgens onze bekwame minister Weyts was /is er toch geen probleem in het onderwijs .Ook hebben we de leuvense politici weinig tot niet gehoord toen de studenten volop aan het feesten waren.Er zijn er die nochtans dit scenario voorspeld hebben , ze hadden hun raad niet nodig en nu hoor je diezelfde criticasters die het beter wisten niet meer  , binnenkort wel weer als anderen het opgelost hebben .
 • Kris Leynen

  2 jaar geleden
  En waarom moet weyts er nog zijn. Als de Vlaamse regering toch niks te zeggen heeft en nationaal de Franstaligen alles regelen, lijkt mij het beste dat we de Vlaamse regering afschaffen. Voor hun schoon ogen moeten wij niet betalen. 
 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 2. Schrijf nog eens een brief aan de betreurde Willy Kuijpers (83)…Echtgenote Lieve wil alom gerespecteerde politicus eren met boek ‘Brieven aan Willy’
  PREMIUM
  Leuven

  Schrijf nog eens een brief aan de betreurde Willy Kuijpers (83)…Echtg­e­note Lieve wil alom gerespec­teer­de politicus eren met boek ‘Brieven aan Willy’

  Een publieke afscheidsviering is er door de coronamaatregelen nooit van gekomen voor Willy Kuijpers (83) maar zijn echtgenote en muze Lieve Devijver maakt dat nu helemaal goed met een bijzonder initiatief: ‘Brieven aan Willy’. “Iedereen die wil, kan een brief schrijven aan Willy en die brieven bundelen we in een boek. Het is een mooie manier om Willy en zijn gedachtengoed in leven te houden, al moet ik toegeven dat ik zelf nog niet in het reine ben met mijn verdriet”, aldus Lieve.