Burgemeester Mohamed Ridouani wil er alles aan doen om coronaslachtoffers te voorkomen en daarom stapt het secundair onderwijs gedeeltelijk over op afstandsonderwijs.
Volledig scherm
Burgemeester Mohamed Ridouani wil er alles aan doen om coronaslachtoffers te voorkomen en daarom stapt het secundair onderwijs gedeeltelijk over op afstandsonderwijs. © Vertommen

Leuvense secundaire scholen stappen over op gedeeltelijk afstandsonderwijs

LeuvenDe Leuvense burgemeester Mohamed Ridouani (sp.a) steekt een stevige tand bij in de strijd tegen het coronavirus. “We willen onze bijdrage leveren om de curve in België af te buigen. Daarom heeft het stadsbestuur samen met de secundaire scholen besloten om na de verlengde herfstvakantie over te stappen op deeltijds afstandsonderwijs”, aldus de burgemeester. 

5 reacties

 • be ce

  1 jaar geleden
  Volgens Weyts was het toch veiliger in de scholen dan in de rest van de maatschappij, waarom houdt hij de scholen dan niet 24/7 en in de vakanties open, onze kinderen zouden er dan veilig kunnen vertoeven...
 • Denise Smeesters

  1 jaar geleden
  Veel te late beslissing ivm de studenten. En dan de Alma’s waar men niet meer kan/gaat eten en dan krijg je een overrompeling in de voedingswinkels: vandaag zelf meegemaakt in de Delhaize aan de Tervuursevest!
 • Sylvia van Gastel

  1 jaar geleden
  Dit moet in heel België gedaan worden . Secundair 2e en 3e graaf gedeeltelijk naar school . Voor aantal kinderen die ook bang zijn om naar school te gaan maar daar hebben ze geen erg in .
 • Paul Verbeeck

  1 jaar geleden
  Plots komen de scholen , studenten in het oog van de storm terecht , volgens onze bekwame minister Weyts was /is er toch geen probleem in het onderwijs .Ook hebben we de leuvense politici weinig tot niet gehoord toen de studenten volop aan het feesten waren.Er zijn er die nochtans dit scenario voorspeld hebben , ze hadden hun raad niet nodig en nu hoor je diezelfde criticasters die het beter wisten niet meer  , binnenkort wel weer als anderen het opgelost hebben .
 • Kris Leynen

  1 jaar geleden
  En waarom moet weyts er nog zijn. Als de Vlaamse regering toch niks te zeggen heeft en nationaal de Franstaligen alles regelen, lijkt mij het beste dat we de Vlaamse regering afschaffen. Voor hun schoon ogen moeten wij niet betalen. 
 1. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.