Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Bollen

Leuvense politie betrapt zes bestuurders op rijden onder invloed

LeuvenDe Leuvense politie hield zaterdagavond en -nacht een grote verkeerscontrole. Er werden 92 voertuigen gecontroleerd, op de Lüdenscheidsingel in Leuven en op de Diestsesteenweg in Kessel-Lo.

 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. Leuven gaat ouders met beperkt inkomen beter ondersteunen: “Bij kwetsbare gezinnen zien we dikwijls onderbescherming”
  Leuven
  1

  Leuven gaat ouders met beperkt inkomen beter ondersteu­nen: “Bij kwetsbare gezinnen zien we dikwijls onderbe­scher­ming”

  De stad Leuven geeft een eenmalige geboorte- en adoptietoelage aan gezinnen met een beperkt inkomen. Ook ouders die een kind met een beperking opvoeden, kunnen jaarlijks een toelage ontvangen om de kosten te helpen dragen. “Mensen kennen hun rechten onvoldoende of raken er niet wijs uit. Er is nu een unieke tool om die onderbescherming te voorkomen”, zegt Dorien Meulenijzer, voorzitter van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn.