Illustratie snelheidscontrole.
Volledig scherm
Illustratie snelheidscontrole. © Dieter Nijs

Leuvense politie betrapt snelheidsduivels: met 117 per uur in bebouwde kom en 92 in zone 30

LeuvenIn november controleerde de Leuvense politie weer op verschillende locaties de snelheid van weggebruikers. Verschillende bestuurders maakten het wel erg bont: zo werd een snelheidsduivel betrapt met 117 per uur in een zone 50 en iemand die met 92 per uur in de Eenmeilaan reed, waar 30 per uur toegelaten is.

 1. Voetganger aangereden door speedpedelec terwijl hij op bus staat te wachten
  Leuven

  Voetganger aangereden door speedpede­lec terwijl hij op bus staat te wachten

  Op de Wijgmaalsesteenweg in Wilsele is dinsdagochtend een 20-jarige voetganger aangereden door een speedpedelec. De fietser reed rond 7.30 uur op het fietspad langs de Vaart en kwam daar in aanrijding met de voetganger die ter hoogte van dit fietspad stond te wachten op zijn bus. Door de klap gingen beiden tegen de grond. De voetganger liep geen zichtbare verwondingen op, maar was verward. Hij werd overgebracht naar het UZ Gasthuisberg. De fietser hield aan de val een pijnlijke ellenboog over maar wenste geen onmiddellijke medische zorgen.
 2. 30ste keer voor de rechter: werkstraf voor vrijwilliger die tankt op kosten vzw

  30ste keer voor de rechter: werkstraf voor vrijwilli­ger die tankt op kosten vzw

  Een man uit Leuven heeft in de strafrechtbank een werkstraf gekregen voor informaticabedrog. R.R. was aan de slag als vrijwilliger bij de lokale afdeling bij het Vlaamse Kruis, toen hij besliste om zijn eigen wagen tot vijfmaal toe vol te tanken met de tankkaart van de vzw. R. deed dat tussen februari en augustus 2018. De feiten kwamen al snel aan het licht omdat het wagenpark van de vzw rijdt op diesel, terwijl R. telkens zijn tank volgoot met benzine voor in totaal 238 euro. De man bekende de feiten. Hij werkte drie jaar voor de vzw. Zijn verdediging vroeg de probatie-opschorting, maar dat vond de rechtbank geen juist signaal. Daarom werd het een werkstraf van 60 uur. Als hij die niet tot een goed einde brengt, wacht hem een celstraf van vijf maanden. Het was ondertussen de dertigste veroordeling voor R. In het verleden werd hij al 29 keer veroordeeld voor verkeersinbreuken.
 1. Overvaller bedreigt personeel met neppistool: politie toont klopjacht op dader
  Play
  Op Interventie

  Overvaller bedreigt personeel met neppistool: politie toont klopjacht op dader

 2. Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"
  Play

  Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"