Illustratie snelheidscontrole.
Volledig scherm
Illustratie snelheidscontrole. © Dieter Nijs

Leuvense politie betrapt snelheidsduivels: met 117 per uur in bebouwde kom en 92 in zone 30

LeuvenIn november controleerde de Leuvense politie weer op verschillende locaties de snelheid van weggebruikers. Verschillende bestuurders maakten het wel erg bont: zo werd een snelheidsduivel betrapt met 117 per uur in een zone 50 en iemand die met 92 per uur in de Eenmeilaan reed, waar 30 per uur toegelaten is.

 1. Locatie voor Leuvens vaccinatiecentrum staat vast: “4.000 vaccinaties per dag, zeven op zeven.” Ontdek hier wanneer jij aan de beurt bent
  PREMIUM
  Leuven

  Locatie voor Leuvens vaccinatie­cen­trum staat vast: “4.000 vaccina­ties per dag, zeven op zeven.” Ontdek hier wanneer jij aan de beurt bent

  Leuven is al een tijdje in volle voorbereiding voor de langverwachte vaccinaties. Burgemeester Mohamed Ridouani (sp.a) heeft zopas in samenspraak met de eerstelijnszone de locatie voor het vaccinatiecentrum vastgelegd. “We gaan voor een locatie die vlot bereikbaar is en voldoende capaciteit kan leveren om iedereen vlot en snel te vaccineren tegen het coronavirus”, klinkt het. Mogelijk komt er zelfs nog een tweede vaccinatiecentrum in Leuven.
 2. The Big Bounce trekt naar Vlaamse scholen: “We hopen alternatief te zijn voor afgelaste sportdagen of bos- en zeeklassen”
  Brasschaat/Vlaanderen

  The Big Bounce trekt naar Vlaamse scholen: “We hopen alterna­tief te zijn voor afgelaste sportdagen of bos- en zeeklassen”

  De organisatoren van The Big Bounce, een muziekfestival in combinatie met (enorme) springkastelen, trekken dit voorjaar met hun concept naar Vlaamse scholen. Na twee succesvolle edities op het domein De Ster in Sint-Niklaas willen de broers Jan en Guy Pluym niet nog eens jaar zonder The Big Bounce. “Scholen mogen buiten de muren niets organiseren dus wij hopen hiermee een perfect alternatief aan te bieden”, klinkt het bij de broers.
 1. Plastische chirurgie beleeft hoogdagen sinds coronapandemie
  Play

  Plastische chirurgie beleeft hoogdagen sinds coronapan­de­mie

 2. Oplettende serveerster redt jongetje (11) van mishandelende ouders
  Play

  Oplettende serveer­ster redt jongetje (11) van mishande­len­de ouders