SOM maakt een mooie doorstart met stevige ambities voor het onderwijs in Leuven.
Volledig scherm
SOM maakt een mooie doorstart met stevige ambities voor het onderwijs in Leuven. © Diederik Craps

Leuvense onderwijsinstellingen maken ook volgende vijf jaar samen onderwijs

LeuvenAlle Leuvense onderwijspartners ondertekenen het nieuwe charter van onderwijsnetwerk Samen Onderwijs Maken (SOM). Daarmee onderschrijven ze de ambitie om ook de volgende vijf jaar samen onderwijsuitdagingen aan te pakken.

0 reacties

 1. Eerste wolf in Vlaams-Brabant gespot in 200 jaar: “Binnen vijf of tien jaar wordt dit in Leuven de normaalste zaak van de wereld”
  Play
  PREMIUM
  Heverlee
  11

  Eerste wolf in Vlaams-Bra­bant gespot in 200 jaar: “Binnen vijf of tien jaar wordt dit in Leuven de normaalste zaak van de wereld”

  De beelden die naar het meldpunt Welkom Wolf werden gestuurd liegen er niet om: voor het eerst in 200 jaar werd een wolf in de provincie Vlaams-Brabant gezien. Een fietser kon zijn ogen niet geloven toen hij vlak bij het industriepark van Haasrode de wel heel bijzondere pendelaar ontmoette, die het kruispunt van de Geldenaaksebaan en de Meerdaalboslaan in Heverlee overstak. Wordt na Limburg en Antwerpen ook deze provincie een wolvenspeeltuin?
 2. Na Redingenhof, nu ook afstandsonderwijs in het Heilig Hartinstituut
  Heverlee/Kessel-Lo

  Na Redingen­hof, nu ook afstandson­der­wijs in het Heilig Hartinsti­tuut

  Dat omikron het speelveld in het onderwijs zou hertekenen was al snel duidelijk. Maar dat het zo snel zou gaan? Na de afdeling Topsport in het Redingenhof schakelt ook het Heilig Hartinstituut in Heverlee en Kessel-Lo volgende week over naar afstandsonderwijs. “Ook ik leefde met toegeknepen billen toe naar de heropening van de scholen,” zegt Walter D’Hoore, algemeen directeur van de grootste school van Leuven.
 3. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 1. “Ze zijn hier al met twee”: op zoek naar de bever in hartje Leuven
  Leuven

  “Ze zijn hier al met twee”: op zoek naar de bever in hartje Leuven

  Ophef, roering en consternatie vorige week, toen een bever zich tegoed deed aan een boompje in het Sluispark, binnen de Leuvense ring. De kans dat die bever er permanent zou verblijven, werd laag ingeschat. Maar kijk, we zijn een week later, en de bever geeft niet de indruk te willen verhuizen. Eddy Sente (60) bomencoördinator van de stad kijkt er niet van op. “Ik heb persoonlijk vijftien plaatsen in Groot-Leuven geteld waar er bevers zitten. Twintig jaar geleden zat er niks.” Reden tot ongerustheid voor de buurtbewoners?