Schepen Bieke Verlinden (sp.a) voelt ook in haar eigen gezin dat opvoeden meer dan ooit een uitdaging is in coronatijden. Net daarom neemt de stad Leuven initiatieven om ouders bij te staan.
Volledig scherm
Schepen Bieke Verlinden (sp.a) voelt ook in haar eigen gezin dat opvoeden meer dan ooit een uitdaging is in coronatijden. Net daarom neemt de stad Leuven initiatieven om ouders bij te staan. © RV

Leuvense Maand van de Opvoeding staat ouders digitaal bij: “Veel balletjes tegelijk in de lucht houden”

De week van 18 tot 24 mei staat als ‘Week van de opvoeding’ al jaren in teken van opvoeden. In Leuven maakt het Huis van het Kind daar ieder jaar de ‘Maand van de Opvoeding’ van met allerlei activiteiten voor ouders en kinderen. Door de coronacrisis kunnen deze events niet plaatsvinden maar het Huis van het Kind Leuven lanceert een boeiend digitaal aanbod.

0 reacties

 1. Handelaars die uit Marie Thumasgebouw gezet worden eisen onafhankelijk onderzoek met petitie: “We zijn op snelheid gepakt en respectloos behandeld”
  PREMIUM
  Leuven

  Handelaars die uit Marie Thumasge­bouw gezet worden eisen onafhanke­lijk onderzoek met petitie: “We zijn op snelheid gepakt en respect­loos behandeld”

  Er heerst grote verontwaardiging onder de handelaars gehuisvest in het Marie Thumasgebouw aan de Kolonel Begaultlaan. De site werd verkocht aan een projectontwikkelaar Revive en alle handelaars gevestigd in het gebouw dienen het complex binnenkort te verlaten. “Wij waarschuwen al langer voor prestigeprojecten in het Leuvense”, stelt Kevin Van de Poel van PVDA Leuven.
 2. Fonske trekt cape aan voor strijd tegen mensenhandel: “Een groot deel van de slachtoffers blijft onder de radar”
  PREMIUM
  Leuven

  Fonske trekt cape aan voor strijd tegen mensenhan­del: “Een groot deel van de slachtof­fers blijft onder de radar”

  Fonske op het Rector De Somerplein is vandaag gehuld in een blauw doek met een blauw hart. Leuven vraagt hiermee aandacht voor de problematiek van mensenhandel en geeft zo ruchtbaarheid aan de Werelddag tegen Mensenhandel. “We willen mensen sensibiliseren en tot actie inspireren om deze praktijken te helpen stoppen", zegt schepen van Mondiaal Beleid Lies Corneillie (Groen).