Leuvense leerlingenraad wil taboe rond mentaal welzijn doorbreken
Volledig scherm
Leuvense leerlingenraad wil taboe rond mentaal welzijn doorbreken © PACT 3000

Leuvense leerlingenraad PACT 3000 wil taboe rond mentaal welzijn doorbreken

LeuvenGisteren gingen de jongeren van de overkoepelende leerlingenraad PACT 3000 in gesprek met enkele Leuvense schepenen. Tijdens de dialoog kaartten de leerlingen hun inzichten en bezorgdheden over mentaal welzijn aan. Dat aankaarten gebeurde overigens wel heel letterlijk. 

0 reacties

 1. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.
 2. M Leuven opent vanaf nu 24/7: “Actief inzetten op digitalisering en kunst zoveel mogelijk naar de mensen brengen”
  PREMIUM
  Leuven

  M Leuven opent vanaf nu 24/7: “Actief inzetten op digitalise­ring en kunst zoveel mogelijk naar de mensen brengen”

  M Leuven zal vanaf vandaag 24 op 7 te bezoeken zijn, virtueel wel te verstaan. Met de lancering van de nieuwe website zijn de 360°-tours, magazines, podcasts en natuurlijk ook de activiteiten in het museum zelf vlotjes online te bekijken. “Na de zomer kan er ook digitaal in de collectie gedoken worden op mleuven.be”, kondigt schepen van Cultuur Denise Vandevoort (Vooruit) nog aan.
 3. Een nieuw ritueel in Leuven: “Infinite Dances brengt verbinding en troost”
  Leuven

  Een nieuw ritueel in Leuven: “Infinite Dances brengt verbinding en troost”

  Vanaf nu kunnen Leuvenaars elke laatste maandag van de maand getuige zijn van Infinite Dances, een rituele dans gechoreografeerd door Michiel Vandevelde in samenwerking met 30CC. “Het project is een eenvoudig maar ontroerend eerbetoon aan onze dierbaren die er niet meer zijn. Leuvense amateurdansers van alle leeftijden voeren de dans uit op verschillende plaatsten in de stad”, vertelt schepen Denise Vandevoort (Vooruit).