Marc en Dirk Pinte stonden aan de wieg van de Leuvense Kerstmarkt die al toe is aan de 34ste editie.
Volledig scherm
PREMIUM
Marc en Dirk Pinte stonden aan de wieg van de Leuvense Kerstmarkt die al toe is aan de 34ste editie. © Vertommen

Leuvense Kerstmarkt maakt zich op voor 34ste editie in volle energiecrisis: “Ja, de jenever wordt duurder en de verwarming gaat een graadje lager, maar op sfeer besparen we niet”

LeuvenEen doodgewone feestperiode: we verlangen er allemaal naar nadat het coronavirus twee jaar stokken in de wielen stak. Bij Marc en Dirk Pinte van de Leuvense Kerstmarkt is dat niet anders. Ze staan te springen om een van de grootste kerstmarkten van ons land te heropenen. “Met 120 standen en een Oekraïens kerstdorp in de aanbieding kunnen de bezoekers genieten van een authentieke kerstsfeer in hartje Leuven.” Wat kost een jenever? Kan je nog snel een kerstboom op de kop tikken? En welke originele cadeautjes worden er dit jaar aangeboden? Ontdek het hier met ons.

0 reacties

  1. Slapen tussen werk van Dalí en Big Bill kan vanaf Valentijn in eerste kunsthotel van Leuven: “Iedere kamer vertelt zijn eigen verhaal”
    PREMIUM
    Leuven

    Slapen tussen werk van Dalí en Big Bill kan vanaf Valentijn in eerste kunsthotel van Leuven: “Iedere kamer vertelt zijn eigen verhaal”

    Leuven is een hotel rijker en wat voor eentje: een kunsthotel met veel aandacht voor kunstenaars met Belgische en Leuvense roots maar ook voor internationale toppers. Elk van de 15 kamers vertelt een bijzonder verhaal en werd zorgvuldig ingericht door uitbaters Rikky en Eleni Evers. “Van Big Bill tot Dalí… in M Street Art Lodging ga je op een kunstzinnige ontdekkingsreis. Mijn droom is werkelijkheid geworden”, vertelt Rikky Evers (67). Eén kamer staat niet in het teken van kunst, maar wel van een andere Leuvense trots.