Jongeren houden actie aan het Martelarenplein
Volledig scherm
PREMIUM
Jongeren houden actie aan het Martelarenplein © EDLL

Leuvense jongeren vragen aandacht voor mentale gezondheid: “Wij zien zwaar af en hebben het gevoel altijd achteraan in de rij te staan”

LeuvenEen tiental middelbare scholieren heeft zaterdag op het Martelarenplein in Leuven actie gevoerd om aandacht te vragen voor het mentaal welzijn van jongeren. Om klokslag 11.55 uur ging er door de studentenstad een alarm af om duidelijk te maken dat het vijf voor twaalf is. “Veel jongeren vrezen dat ze de leerachterstand niet ingehaald krijgen en hun jaar moeten dubbelen.”

 1. Zit de mix fout in de Leuvense middenstand? “Minder winkels, meer fastfood. Zo hou je de stad niet aantrekkelijk”
  PREMIUM
  Leuven
  6

  Zit de mix fout in de Leuvense midden­stand? “Minder winkels, meer fastfood. Zo hou je de stad niet aantrekke­lijk”

  Het aanbod aan handelszaken in Leuven moet diverser. Dat zegt gemeenteraadslid Katrien Houtmeyers (N-VA). “Vooral de toename van fastfoodzaken is negatief voor de sector”, klinkt het. Schepen van Handel Johan Geleyns (CD&V) erkent de problematiek en wijst zelf ook naar de concentratie van kapperszaken in de Brusselsestraat. “We willen wel op de rem staan, maar dan moeten we de wet aan onze kant hebben.”
 2. Nieuwe stappen om zwart punt Mechelsesteenweg aan E314 aan te pakken: “Er komt een fietsersbrug over de snelweg en twee tunnels onder de oprit en afrit”
  PREMIUM
  Leuven/Herent

  Nieuwe stappen om zwart punt Mechelse­steen­weg aan E314 aan te pakken: “Er komt een fietsers­brug over de snelweg en twee tunnels onder de oprit en afrit”

  Het Agentschap Wegen en Verkeer van het Vlaams Gewest gaat de verkeersveiligheid van de Nieuwe Mechelsesteenweg (N26) tussen de E314 en R23 aanpakken. Het gaat om ingrijpende maatregelen op het grondgebied van Leuven én Herent. “De veiligheid wordt verhoogd door een nieuw fietspad en oversteekplaatsen voor fietsers aan te leggen. Ook voor automobilisten wordt het veiliger oversteken”, legt de Leuvense schepen Dirk Vansina (CD&V) uit.