De jongeren kregen de kans om een toeristische gids te maken voor hun leeftijdsgenoten en grepen die met beide handen.
Volledig scherm
De jongeren kregen de kans om een toeristische gids te maken voor hun leeftijdsgenoten en grepen die met beide handen. © Stad Leuven

Leuvense jongeren maken toeristische gids voor jonge bezoekers: “Het gaf me moed om in volle lockdown te schrijven over leuke cafés en restaurants”

LeuvenEnkele Leuvense jongeren hebben een opmerkelijk initiatief genomen tijdens de lockdown. Met vereende krachten besloten ze om een toeristische gids te schrijven, voor en door jongeren.

0 reacties

  1. Haasroodse scouts voor kinderen met een beperking organiseren eerste Akafé om jaarlijks kamp te sponsoren: “Ze gaan zoveel mogelijk zelf doen en zien het hélemaal zitten”
    Oud-Heverlee

    Haasroodse scouts voor kinderen met een beperking organise­ren eerste Akafé om jaarlijks kamp te sponsoren: “Ze gaan zoveel mogelijk zelf doen en zien het hélemaal zitten”

    Scouts Meerdaal Haasrode organiseert op zaterdag 11 december het eerste Akafé. Akabe staat voor ‘anders kan best’ en de tak ontstond zes jaar geleden om kinderen en jongeren met een mentale of fysieke beperking ook de kans te bieden om zich te ontplooien binnen de scouts. “Het doel van het café is geld inzamelen zodat we op het jaarlijkse zomerkamp leuke activiteiten kunnen doen met hen”, vertelt leidster Kato Matthys.