De jongeren kregen de kans om een toeristische gids te maken voor hun leeftijdsgenoten en grepen die met beide handen.
Volledig scherm
De jongeren kregen de kans om een toeristische gids te maken voor hun leeftijdsgenoten en grepen die met beide handen. © Stad Leuven

Leuvense jongeren maken toeristische gids voor jonge bezoekers: “Het gaf me moed om in volle lockdown te schrijven over leuke cafés en restaurants”

LeuvenEnkele Leuvense jongeren hebben een opmerkelijk initiatief genomen tijdens de lockdown. Met vereende krachten besloten ze om een toeristische gids te schrijven, voor en door jongeren.

0 reacties

  1. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
    TV

    “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

    Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”