Ook in Leuven zijn er veel hotels waar klanten een overnachting boeken om alsnog een lekkere maaltijd in het restaurant mee te pikken. Een handig achterpoortje nu de restaurants verplicht gesloten moeten blijven de komende weken.
Volledig scherm
PREMIUM
Ook in Leuven zijn er veel hotels waar klanten een overnachting boeken om alsnog een lekkere maaltijd in het restaurant mee te pikken. Een handig achterpoortje nu de restaurants verplicht gesloten moeten blijven de komende weken. © Vertommen

Leuvense hotels zien al sinds lockdown zwarte sneeuw maar blijven creatief: “Ja, je kan eten in het restaurant als je een overnachting boekt”

LeuvenEr was de voorbije maanden veel aandacht voor de restaurants en cafés die zwaar getroffen werden door de coronamaatregelen maar de ‘ho’ van horeca kwam veel minder in het nieuws. Nochtans verging het de hotelsector niet beter en misschien zelfs slechter want hotels kregen geen verplichte sluiting opgelegd, met alle gevolgen vandien voor steunmaatregelen. “Vele sloten vrijwillig bij gebrek aan hotelgasten. Het drama is groot”, zegt Heidi Jeuris, ondervoorzitter van Horeca Leuven.

 1. Leuvense postbode Benjamin (32) stelt klanten gerust: “Onze Bpost-familie begint dagelijks met de mindset: alle pakjes moeten weg”
  PREMIUM
  Leuven

  Leuvense postbode Benjamin (32) stelt klanten gerust: “Onze Bpost-familie begint dagelijks met de mindset: alle pakjes moeten weg”

  Gesloten winkels, de komst van Sinterklaas, Black Friday én Kerstmis: nog nooit eerder had Bpost het zo druk in ons land. Een deel van de klanten zal z'n bestelling niet meteen thuisgeleverd krijgen, maar zelf moeten afhalen. Maar wie niet in staat is om zijn of haar levering op te halen, kan na vijf dagen alsnog rekenen op een thuislevering. De postbodes roepen gezamenlijk op tot respect voor hun job, want ook zij hebben er maar twee. “We doen er alles aan om de klanten gelukkig te maken. Iedereen werkt hier keihard”, zegt de Leuvense postbode Benjamin Houtput.
 2. Transport & Mobility Leuven wint Business Mobility Award: “Onze 30 werknemers fietsen jaarlijks 100.000 kilometers bij elkaar”
  Leuven

  Transport & Mobility Leuven wint Business Mobility Award: “Onze 30 werknemers fietsen jaarlijks 100.000 kilometers bij elkaar”

  Vandaag maakte Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters bekend dat Transport & Mobility Leuven de Business Mobility Award heeft gewonnen in de categorie kleine en middelgrote bedrijven. Transport & Mobility Leuven voorziet in een 360° duurzaam mobiliteitsbeleid door en voor haar werknemers met als uitschieter dat er jaarlijks zo’n 100.000 kilometer wordt gefietst door de 30 personeelsleden.
 1. Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered
  Play

  Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered

 2. Morgen vieren de Amerikanen Thanksgiving. Maar wat is dat?
  Play

  Morgen vieren de Amerikanen Thanksgi­ving. Maar wat is dat?