Een beeld uit maart 2020: om middernacht gingen alle cafés op de Oude Markt in Leuven dicht. Vanavond wordt bijzonder want aan de toog hangen, mag weer na een lange periode van zware coronabeperkingen in de sector.
Volledig scherm
PREMIUM
Een beeld uit maart 2020: om middernacht gingen alle cafés op de Oude Markt in Leuven dicht. Vanavond wordt bijzonder want aan de toog hangen, mag weer na een lange periode van zware coronabeperkingen in de sector. © vertommen

Leuvense horeca blikt vooruit naar de heropening van de vriend aller stamgasten: “Tooghángen? Ik ga die van mij ne ferme kus geven, ja!”

LeuvenNu 1 september met rasse schreden nadert weerklinken er vreugdekreten in de horeca. Geen sluitingsuur meer en ook aan de toog staan, is weer toegelaten. Kevin Vanderauwera van Ho.Re.Ca Leuven juicht die beslissingen toe, maar heeft ook een bedenking nu Brussel nog even wacht met versoepelingen. 

0 reacties

 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. Het Makersloket brengt 28 makers samen tijdens kerstperiode: “Gezien geschiedenis van Huis Delsart de ideale locatie voor lokale originele cadeaus”
  Leuven

  Het Makerslo­ket brengt 28 makers samen tijdens kerstperio­de: “Gezien geschiede­nis van Huis Delsart de ideale locatie voor lokale originele cadeaus”

  Wie nog op zoek is naar een leuk cadeau moet zeker eens binnenspringen in het voormalige Huis Delsart op de Bondgenotenlaan. Zopas opende Het Makersloket een pop-up in het pand waar de overleden Martine Delsart (64) decennialang met veel succes lederwaren verkocht. “We verzamelen 28 lokale makers onder één dak”, vertelt Sofie Darche van Het Makersloket.
 1. Ambitieus koppel geeft legendarisch café Allee tweede leven: “Vanaf 3 september stroomt er weer bier uit de tapkraan, en hopelijk erg veel”
  PREMIUM
  Leuven

  Ambitieus koppel geeft legenda­risch café Allee tweede leven: “Vanaf 3 september stroomt er weer bier uit de tapkraan, en hopelijk erg veel”

  Na de verplichte horecasluitingen werd duidelijk dat de Oude Markt in Leuven verder moest zonder het legendarische café Allee. Zonder meer een groot verlies, maar het levenswerk van uitbater Luc Vanbutsele krijgt alsnog een tweede leven, met dank aan een jong en enthousiast koppel dat grote plannen heeft met ‘den Allee’. “Het is een monument in Leuven en ver daarbuiten. We zijn ons daar bewust van”, zegt Jorge Piot (30).