Een beeld uit maart 2020: om middernacht gingen alle cafés op de Oude Markt in Leuven dicht. Vanavond wordt bijzonder want aan de toog hangen, mag weer na een lange periode van zware coronabeperkingen in de sector.
Volledig scherm
PREMIUM
Een beeld uit maart 2020: om middernacht gingen alle cafés op de Oude Markt in Leuven dicht. Vanavond wordt bijzonder want aan de toog hangen, mag weer na een lange periode van zware coronabeperkingen in de sector. © vertommen

Leuvense horeca blikt vooruit naar de heropening van de vriend aller stamgasten: “Tooghángen? Ik ga die van mij ne ferme kus geven, ja!”

LeuvenNu 1 september met rasse schreden nadert weerklinken er vreugdekreten in de horeca. Geen sluitingsuur meer en ook aan de toog staan, is weer toegelaten. Kevin Vanderauwera van Ho.Re.Ca Leuven juicht die beslissingen toe, maar heeft ook een bedenking nu Brussel nog even wacht met versoepelingen. 

0 reacties

 1. Ambitieus koppel geeft legendarisch café Allee tweede leven: “Vanaf 3 september stroomt er weer bier uit de tapkraan, en hopelijk erg veel”
  PREMIUM
  Leuven

  Ambitieus koppel geeft legenda­risch café Allee tweede leven: “Vanaf 3 september stroomt er weer bier uit de tapkraan, en hopelijk erg veel”

  Na de verplichte horecasluitingen werd duidelijk dat de Oude Markt in Leuven verder moest zonder het legendarische café Allee. Zonder meer een groot verlies, maar het levenswerk van uitbater Luc Vanbutsele krijgt alsnog een tweede leven, met dank aan een jong en enthousiast koppel dat grote plannen heeft met ‘den Allee’. “Het is een monument in Leuven en ver daarbuiten. We zijn ons daar bewust van”, zegt Jorge Piot (30).
 2. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 3. Zwembad Sportoase Philipssite stapt mee in UiTPAS: “Sporten met korting voor nog meer mensen”
  Leuven

  Zwembad Sportoase Philipssi­te stapt mee in UiTPAS: “Sporten met korting voor nog meer mensen”

  Vanaf 1 december is het zwembad van Sportoase Philipssite partner van UiTPAS Regio Leuven. Dit betekent dat personen met recht op een UiTPAS aan kansentarief automatisch een korting van 80% krijgen op de toegangsprijs van het zwembad. UiTPAS wil met spaar- en omruilvoordelen en extra korting zoveel mogelijk mensen stimuleren om deel te nemen aan vrije tijd, zoals cultuur, sport- en jeugdactiviteiten.