In het midden Hilke Dehaes (22), de bedenkster van 'Open Dansvloer'.
Volledig scherm
In het midden Hilke Dehaes (22), de bedenkster van 'Open Dansvloer'. © Boumediene Belbachir. Foto RV

Leuvense Hilke Dehaes (22) start ‘Open Dansvloer’ in Leuven: “Ik wil jong en oud op een vrije manier verbinden door dans”

In de nieuwe sporthal van Stelplaats kan je vanaf februari elke donderdag ‘Open Dansvloer’ volgen of kortweg een uurtje samen de benen losgooien. Helemaal gratis en zonder regels. De Leuvense Hilke Dehaes (22) heeft het concept bedacht om jong en oud te verbinden door dans en verschillende muziekstijlen. 

 1. Zijn de Leuvenaars tevreden over de communicatie van de stad? “Er is vraag om meer te vertellen over nieuwe horeca- en handelszaken”
  PREMIUM
  1

  Zijn de Leuvenaars tevreden over de communica­tie van de stad? “Er is vraag om meer te vertellen over nieuwe horeca- en handelsza­ken”

  De stad Leuven kondigde in het begin van de legislatuur aan dat heldere communicatie één van de prioriteiten was in het beleid. Is het stadsbestuur geslaagd in dat voornemen? Om een antwoord te formuleren, liet de ploeg onder leiding van burgemeester Mohamed Ridouani (Vooruit) een onderzoek uitvoeren. “Ruim 77% geeft aan stadsmagazine LVN liever op papier dan digitaal te ontvangen”, aldus de Leuvense burgervader.
  Leuven
 2. Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaarder: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is
  Mijntelco

  Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaar­der: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is

  Elke woning heeft tegenwoordig een eigen draadloos wifinetwerk, waarmee de meeste apparaten verbonden zijn. Logisch ook, want het scheelt heel wat gedoe met kabels, waardoor je met je apparaat kan gaan en staan waar je wil. Maar dat hoeft niet noodzakelijk met élk apparaat mogelijk te zijn. Bovendien biedt een verbinding via de klassieke ethernetkabel ook enkele voordelen. Mijntelco.be overloopt ze.