Veerle Velcke en Marc Vandeven van Portebello in de Bondgenotenlaan merken een aanzienlijk omzetverlies sinds de sluiting van de horeca maar nemen creatieve initiatieven om het geleden verlies zoveel mogelijk te beperken.
Volledig scherm
PREMIUM
Veerle Velcke en Marc Vandeven van Portebello in de Bondgenotenlaan merken een aanzienlijk omzetverlies sinds de sluiting van de horeca maar nemen creatieve initiatieven om het geleden verlies zoveel mogelijk te beperken. © Vertommen

Leuvense handelaars voelen sluiting van horeca in omzetcijfers maar ze blijven creatief: “Personal shopping is een deel van het antwoord”

LeuvenUit een kleine rondvraag blijkt dat de omzetcijfers van de Leuvense handelszaken lijden onder de verplichte sluiting van de horeca. Er is sprake van een omzetverlies tot wel 40 % in sommige zaken maar dat neemt niet weg dat alles beter is dan de deuren moeten sluiten. En bijgevolg zoeken de eigenaars van de handelszaken naar creatieve oplossingen. Dat is bijvoorbeeld het geval bij de bekende kledingzaak Portobello op de Bondgenotenlaan.

 1. Nachtelijke uitstap kost bromfietser 250 euro

  Nachtelij­ke uitstap kost bromfiet­ser 250 euro

  Een 29-jarige man uit Heverlee is vrijdagnacht in de Gemeentestraat in Kessel-Lo aan de kant gezet door een politiepatrouille. Drie uur nadat de avondklok om middernacht inging, was de man nog op pad. De bestuurder verklaarde van een vriend te komen en op weg naar huis te zijn. Hij kreeg hiervoor een coronaboete van 250 euro. Bovendien legde hij een positieve ademtest af. Daarvoor zal hij later nog een proces-verbaal in de bus krijgen.
 2. Leuven.Dropt moet oplossing bieden aan toevloed van pakjes: “Vooral interessant voor handelaars die pas beginnen met online verkoop”
  PREMIUM
  Leuven

  Leuven.Dropt moet oplossing bieden aan toevloed van pakjes: “Vooral interes­sant voor handelaars die pas beginnen met online verkoop”

  In Leuven ging deze week proefproject ‘Leuven.Dropt’ van start. Daarmee ontzorgen stad Leuven en bpost de lokale handelaars bij het verzenden van bestellingen. Meer concreet krijgen ze toegang tot een afleverpunt voor pakjes in de Brusselsestraat. Goed initiatief maar toch is er nog ruimte voor verbetering. “Technisch kan er nog vooruitgang worden geboekt”, zegt Erik Meulemans van Mertens Schoenen.
 1. Zo brengen transportbedrijven het coronavaccin tot bij u, en Brussel speelt daarin een belangrijke rol
  Play

  Zo brengen transport­be­drij­ven het coronavac­cin tot bij u, en Brussel speelt daarin een belangrij­ke rol

 2. Voetganger kan losgeschoten aanhangwagen maar net ontwijken
  Play

  Voetganger kan losgescho­ten aanhangwa­gen maar net ontwijken