De Leuvense handelaars houden hun hart vast voor de soldenperiode maar hopen toch een deel van het geleden verlies goed te maken.
Volledig scherm
PREMIUM
De Leuvense handelaars houden hun hart vast voor de soldenperiode maar hopen toch een deel van het geleden verlies goed te maken. © vertommen

Leuvense handelaars kijken met bang hart naar solden: “Maar we houden de moed erin”

De uitgestelde solden komen eraan maar kunnen de handelaars het geleden verlies gedeeltelijk goed maken met de koopjesperiode? Het lijkt erop dat de extra maatregelen zoals ‘runshoppen’ de middenstand alweer de das omdoen en negen op de tien winkeliers zien het somber in maar hopen toch dat de klanten zullen opdagen. “Het zal minder zijn in vergelijking met andere jaren maar we houden de moed erin”, zegt Veronique Lefevre van lingeriezaak Carissima in Leuven.

0 reacties

 1. Haacht zet in op meer rookvrije plaatsen

  Haacht zet in op meer rookvrije plaatsen

  Door haar deelname aan het project ‘Generatie Rookvrij’, streeft de gemeente Haacht naar een maatschappij waarin kinderen rookvrij opgroeien. Kinderen en jongeren kopiëren gedrag. Ook roken valt daaronder, redeneert het gemeentebestuur. “Als rookvrij de norm wordt, zullen kinderen en jongeren weerbaarder worden en minder snel geneigd zijn zelf een sigaret op te steken. Door stap voor stap zoveel mogelijk omgevingen rookvrij te maken, waakt de gemeente mee over de gezondheid van ieder kind en elke adolescent”, luidt de boodschap. De kindergemeenteraad zal zich mee buigen over dit thema.
 1. Drie maanden cel voor onrechtmatig bezit bankkaart

  Drie maanden cel voor onrechtma­tig bezit bankkaart

  Een 23-jarige man uit Leuven is veroordeeld tot drie maanden gevangenisstraf voor het bedrieglijk verbergen van een bankkaart. Abdelhadi D. vond het kleinood in Leuven op Valentijnsdag vorig jaar. Tijdens een huiszoeking stootten de speurders op de bankkaart, waarvoor D. geen zinnige uitleg kon geven. De man stuurde zijn kat naar het proces. Hij werd in het verleden al meermaals veroordeeld. De rechtbank legde hem naast de celstraf een geldboete op van 800 euro.
 1. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo

 2. De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"
  Play

  De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"