Mike Naert van Het Depot vreest dat we vertrokken zijn voor enkele maanden maar toont wel begrip voor de verplichte sluiting van de cultuursector.
Volledig scherm
Mike Naert van Het Depot vreest dat we vertrokken zijn voor enkele maanden maar toont wel begrip voor de verplichte sluiting van de cultuursector. © Vertommen

Leuvense cultuursector gaat op slot: “Weinig verwachtingen voor komende maanden”, zegt Mike Naert (Het Depot)

LeuvenDe Leuvense cultuurhuizen sluiten vanavond de deuren en dat is de zoveelste slag voor een zwaar getroffen sector. Toch is er begrip voor de beslissing van de Vlaamse overheid maar tegelijk ook een dringende oproep. “De coronacijfers gaan hard. Hopelijk gaan de steunmaatregelen even hard want het is nodig voor de vele freelancers in onze sector”, zegt Mike Naert van Het Depot.

 1. ASSISEN. Beschuldigde Alinda tijdens laatste woord in proces over moord op bejaarde familieleden: “Ik snap niet dat iemand in staat is zoiets gruwelijks te doen”
  PREMIUM
  Leuven

  ASSISEN. Beschuldig­de Alinda tijdens laatste woord in proces over moord op bejaarde familiele­den: “Ik snap niet dat iemand in staat is zoiets gruwelijks te doen”

  Op de wellicht laatste dag van haar assisenproces heeft beschuldigde Alinda Van der Cruysen (47) het laatste woord gekregen. Het was geen verrassing dat ze als achternicht de dubbele moord op Jules Bogaerts (81) en Jeanne Jacobs (78) bleef ontkennen. “Ik vind het verschrikkelijk dat mensen denken dat ik daartoe in staat zou zijn”, las ze haar briefje voor. De jury gaat de rest van de dag in beraad over de schuldvraag.
 2. Stad Leuven presenteert coronaveilige winter: “Van Belpop tot Leuvense almanakken” Ontdek hier het aanbod…
  PREMIUM
  Leuven

  Stad Leuven presen­teert coronavei­li­ge winter: “Van Belpop tot Leuvense almanakken” Ontdek hier het aanbod…

  Van 30CC tot ZED, van Belpop Bonanza tot Visit Leuven: heel wat cultuur- en vrijetijdsorganisaties presenteren een coronaveilig alternatief voor het traditionele winteraanbod. Schepen van Cultuur en Toerisme Denise Vandevoort (sp.a). “Corona mag dan wel roet in het eten gooien maar de stad Leuven laat de Leuvenaars niet in de steek.” Een overzicht.
 1. Olifant maakt komaf met ongewenste bezoekers
  Play

  Olifant maakt komaf met ongewenste bezoekers

 2. Heb jij de kerstversiering van het Witte Huis al gezien?
  Play

  Heb jij de kerstver­sie­ring van het Witte Huis al gezien?