prof. dr. Sabine Tejpar
Volledig scherm
prof. dr. Sabine Tejpar © KU Leuven

Leuvens onderzoek ontdekt nieuwe subtypes
darmkanker: “30 jaar inzichten op losse schroeven.”

LeuvenTot vandaag krijgt een patiënt met de diagnose darmkanker weinig tot geen inzicht in het subtype van de tumor. Leuvense darmkankeronderzoekers proberen daar al jaren een mouw aan te passen, in de hoop de behandeling beter op de soort af te stemmen. Nieuw onderzoek van onder meer UZ Leuven dat gebruikmaakte van de gloednieuwe single cell technology 2 ontdekte twee nieuwe subtypes. En dat is hoopvol nieuws. “Over een jaar gaat de diagnose voor het stellen van darmkanker er radicaal anders uitzien.”

1 reactie

 • Jean Lindebrings

  1 maand geleden
  Fantastisch ! Proficiat ! Blij dat het in Leuven (mijn geboortestad) ontdekt werd. Meer van dit in plaats van het menselijk intelect te ge/misbruiken voor de ontwikkeling van wapens en/of het verrijken van de rijksten ! Blij, dat mijn zeer bescheiden financiële bijdrage aan het kankeronderzoek, zulke mooie resultaten oplevert. Nogmaals "chapeau en proficiat" !!!
 1. DOSSIER Aandeel jonge kopers op huizenmarkt in geen enkele Vlaamse centrumstad lager dan in Leuven: wat brengt de toekomst voor mensen die geen steun krijgen van de ouders?
  PREMIUM
  Leuven

  DOSSIER Aandeel jonge kopers op huizen­markt in geen enkele Vlaamse centrum­stad lager dan in Leuven: wat brengt de toekomst voor mensen die geen steun krijgen van de ouders?

  Wonen in Leuven is duur en wie geen financiële hulp krijgt van het thuisfront is er doorgaans aan voor de moeite. Vooral alleenstaanden en jonge kopers zijn de dupe van de uit de pan swingende woningprijzen. Oppositiepartij N-VA dringt alweer aan op maatregelen bij het Leuvense stadsbestuur, al heeft een stad ook maar beperkte middelen om de oververhitte woningmarkt af te koelen. Blijft de vraag: bestaat er wel een wondermiddel? En wat brengt de toekomst voor mensen die hun eigen boontjes moe(s)ten doppen?
 2. De hitte is een feit en dat is een goede reden voor de kleinsten onder ons om zich eens goed uit te leven...
  Bierbeek

  De hitte is een feit en dat is een goede reden voor de kleinsten onder ons om zich eens goed uit te leven...

  Temperaturen tot ver boven de 30 graden...Niet erg aangenaam voor de meesten onder ons maar er zijn er ook die nog vlotjes kunnen genieten van de zonovergoten dagen. In heel wat gezinnen staan er deze week dan ook waterspelletjes op het programma. Het is overigens gewoon toegelaten om de kinderen met water te laten spelen ter afkoeling. Uiteraard moet er spaarzaam worden omgesprongen met water maar tot op heden verbiedt geen enkele maatregel de kinderen om te genieten van hun welverdiende zomer, ook tijdens een hittegolf.