De kinderen werden opgehaald door hun ouders.
Volledig scherm
De kinderen werden opgehaald door hun ouders. © Vertommen

Leuvens Chirokamp in Namen geëvacueerd door noodweer: “We hebben toch nog goede afsluiter gehad”

KESSEL-LOHet kamp van Chiro Don Bosco Kessel-Lo in het Naamse Saint-Aubin is zaterdag stopgezet nog voor het goed en wel begonnen was. Op bevel van de gemeente moest het bivak met de 93 leden ontruimd worden door het nakende noodweer.

  1. 1,6 miljoen euro voor extra stoelen in Leuvens onderwijs en dat is broodnodig: “Voor capaciteit die over vier jaar nodig is, moeten scholen vandaag beginnen bouwen”
    PREMIUM
    Leuven

    1,6 miljoen euro voor extra stoelen in Leuvens onderwijs en dat is broodnodig: “Voor capaciteit die over vier jaar nodig is, moeten scholen vandaag beginnen bouwen”

    De stad Leuven maakt budget vrij voor Leuvense secundaire scholen die de komende jaren extra capaciteit willen creëren. Daarmee vult het stadsbestuur de subsidies aan die de Vlaamse overheid voorziet om meer plaatsen te voorzien in het onderwijs. Volgens Leuvens schepen van Onderwijs Lalynn Wadera (Vooruit) is het extra geld broodnodig. “Als we niets doen dan zijn er tegen 2025 heel wat stoelen tekort in de Leuvense klassen”, klinkt het.