De kinderen werden opgehaald door hun ouders.
Volledig scherm
De kinderen werden opgehaald door hun ouders. © Vertommen

Leuvens Chirokamp in Namen geëvacueerd door noodweer: “We hebben toch nog goede afsluiter gehad”

KESSEL-LOHet kamp van Chiro Don Bosco Kessel-Lo in het Naamse Saint-Aubin is zaterdag stopgezet nog voor het goed en wel begonnen was. Op bevel van de gemeente moest het bivak met de 93 leden ontruimd worden door het nakende noodweer.

 1. 1,6 miljoen euro voor extra stoelen in Leuvens onderwijs en dat is broodnodig: “Voor capaciteit die over vier jaar nodig is, moeten scholen vandaag beginnen bouwen”
  PREMIUM
  Leuven

  1,6 miljoen euro voor extra stoelen in Leuvens onderwijs en dat is broodnodig: “Voor capaciteit die over vier jaar nodig is, moeten scholen vandaag beginnen bouwen”

  De stad Leuven maakt budget vrij voor Leuvense secundaire scholen die de komende jaren extra capaciteit willen creëren. Daarmee vult het stadsbestuur de subsidies aan die de Vlaamse overheid voorziet om meer plaatsen te voorzien in het onderwijs. Volgens Leuvens schepen van Onderwijs Lalynn Wadera (Vooruit) is het extra geld broodnodig. “Als we niets doen dan zijn er tegen 2025 heel wat stoelen tekort in de Leuvense klassen”, klinkt het.
 2. Tweede McDonalds is een feit maar wordt Leuven niet stilaan de hoofdstad van de fastfood? “Stijgende aanwezigheid van horeca in Bondgenotenlaan zorgt voor meer beleving”
  PREMIUM
  Leuven

  Tweede McDonalds is een feit maar wordt Leuven niet stilaan de hoofdstad van de fastfood? “Stijgende aanwezig­heid van horeca in Bondgeno­ten­laan zorgt voor meer beleving”

  Leuven telt vanaf vandaag twee restaurants van McDonald’s. Op de Bondgenotenlaan opende vandaag een tweede vestiging. Volgens schepen van Handel Johan Geleyns (CD&V) toont de komst van een tweede McDonalds in de stad aan dat Leuven weer begint te herleven. “Dit zal een positief effect hebben op alle handelszaken in deze vooraanstaande winkelstraat”, klinkt het optimistisch.
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.