Steunactie op Grote Markt voor hongerstakers
Volledig scherm
Steunactie op Grote Markt voor hongerstakers © Vertommen

Leuvenaars tonen zich solidair met hongerstakende sans-papiers in Brussel

LeuvenAl meer dan acht weken houden bijna 500 mensen zonder papieren een hongerstaking in Brussel in de hoop regularisatie af te dwingen. Een extreme protestactie, waar een 30-tal Leuvenaars van twee verenigingen zich woensdagmiddag solidair mee toonden op de Grote Markt.

 1. REPORTAGE. Honger- en dorststakers zetten actie vastbesloten voort: “Terugplooien is onmogelijk”
  PREMIUM
  Brussel

  REPORTAGE. Honger- en dorststa­kers zetten actie vastbeslo­ten voort: “Terug­plooi­en is onmogelijk”

  Al acht weken houden bijna 500 mensen zonder papieren een hongerstaking in Brussel en Elsene in de hoop regularisatie af te dwingen. De meerderheid verblijft in de Begijnhofkerk in de hoofdstad, zo’n 40 procent palmt universiteitslokalen van de VUB en ULB in. Sinds enkele dagen drinkt het merendeel van de sans-papiers ook geen water meer. De kroniek van een aangekondigde dood ontvouwt zich, maar voor de honger- en dorststakers is er geen weg terug.
 2. De Lijn houdt dinsdag minuut stilte voor slachtoffers overstromingen
  LEUVEN

  De Lijn houdt dinsdag minuut stilte voor slachtof­fers overstro­min­gen

  De medewerkers van De Lijn houden dinsdag om 12.01 uur een minuut stilte voor de slachtoffers van de overstromingen die België hebben getroffen. Als blijk van medeleven aan de slachtoffers, leggen de medewerkers van de vervoersmaatschappij dinsdagmiddag om 12.01 uur een minuut het werk stil. Om de veiligheid van de reizigers en andere weggebruikers niet in het gedrang te brengen, stoppen de chauffeurs dan aan hun eerstvolgende halte. Daar leggen ze de motor gedurende een minuut stil. Ook de overige medewerkers zullen dinsdagmiddag een minuut stilte houden.