Jaideep Sidhu
Volledig scherm
Jaideep Sidhu © RV

Leuvenaar wint Belgisch kampioenschap koffiezetten

Op vrijdag werd in Brussel de belangrijkste Belgische koffiewedstrijd georganiseerd. In totaal deden er zo’n 80 kandidaten mee, maar uiteindelijk kwam de Leuvenaar Jaideep Sidhu als grote winnaar uit de bus. Zijn koffie werd door een driekoppige jury uitgekozen tot de allerbeste.

 1. 5x weekendtips voor 16 en 17 oktober in Leuven en het Hageland: start je weekend met een KNAL en duik in de geschiedenis van Aarschot
  PREMIUM
  Hageland

  5x weekend­tips voor 16 en 17 oktober in Leuven en het Hageland: start je weekend met een KNAL en duik in de geschiede­nis van Aarschot

  Nog geen plannen voor het weekend van 16 en 17 oktober? Perfect, want met deze tips vind je zeker een goede reden om er samen met je vrienden, familie of gezin op uit te trekken. Onze redactie verzamelde een divers aanbod waarbij je met sommige activiteiten een duik in de tijd neemt. Benieuwd hoe het eraan toeging in de Tweede Wereldoorlog in onze regio of je altijd al afgevraagd hoe de oerknal zou klinken? Lees snel verder en ontdek enkele activiteiten waarbij je misschien wel het antwoord op jouw vragen krijgt.
 1. Voetbalsupporters van bus gehaald en overgebracht naar commissariaat na vermoeden van diefstal in shop
  LEUVEN

  Voetbalsup­por­ters van bus gehaald en overge­bracht naar commissari­aat na vermoeden van diefstal in shop

  De federale wegpolitie heeft zaterdagavond omstreeks 23.45 uur een autobus met voetbalsupporters aan de kant gezet op de Meerdaalboslaan in Heverlee. De bus werd afgeleid komende van de autosnelweg E40. Enkele inzittenden van deze bus zouden even voordien in een winkel langs een snelwegparking een aantal spullen gestolen hebben. Tijdens de controle stelden de passagiers van de bus zich niet meewerkend op. Zo maakten ze onder andere gebruik van pyrotechnisch materiaal. Om die reden vroeg de wegpolitie bijstand aan onder andere de lokale politie Leuven. Omdat de supporters zich ook na verloop van tijd bleven misdragen, werd er beslist om alle inzittenden bestuurlijk van hun vrijheid te beroven. Ze werden allemaal overgebracht naar een gebouw van de federale politie te Brussel. De zaak wordt verder onderzocht.
 2. Auteursduo pende levensverhaal van acht opmerkelijke vrouwen neer: “Ook tips voor wie zelf meer wil te weten komen over zijn voormoeders”
  PREMIUM
  Leuven/Lier

  Auteursduo pende levensver­haal van acht opmerkelij­ke vrouwen neer: “Ook tips voor wie zelf meer wil te weten komen over zijn voormoe­ders”

  Maite De Beukeleer (26) uit Lier en Maarten Larmuseau (38) uit Leuven brengen samen het boek ‘In haar voetsporen: op zoek naar onze voormoeders’ uit. In dat werk worden de levensverhalen van acht vrouwen met erg diverse achtergronden gereconstrueerd, onder andere dat van een Liers ‘tante nonneke’. “Maar er is meer: we reiken ook handige tips aan voor wie zelf meer te weten wil komen over zijn of haar voormoeders”, zeggen de auteurs.