Merijn Geerts in actie.
Volledig scherm
Merijn Geerts in actie. © Gregory Van Gansen / Photo News

Leuvenaar Merijn breekt na 90 uur wereldrecord backyard-lopen: “Verbazend dat ik al die straffe deelnemers achter mij heb kunnen houden”

Leuven/WilseleDe Leuvenaar Merijn Geerts (47) verpulverde gisteren het wereldrecord backyard-lopen. Dat is een wedstrijd waarbij deelnemers één uur de tijd krijgen om een ronde van 6,706 kilometer af te leggen. De winnaar is de ultraloper die het langst staande blijft. Geerts hield het 90 ronden lang vol, 5 ronden langer dan de vorige recordhouder. 

2 reacties

 • Gerard Braeckmans

  1 maand geleden
  Het is zoiets als motocross, maar dan te voet.
 • Gilbert Gilberte

  1 maand geleden
  DIT is belgische trots! Vergeet al die onnozele voetballerkes en wielrennerkes! Maak hier en voor andere sporten maar wat subsidies vrij. Proficiat!
 1. Buren van Rock Werchter krijgen rondleiding in coulissen van festivalweide: “Voor welke grote popster is de mainstage ontworpen?”
  PREMIUM
  WERCHTER

  Buren van Rock Werchter krijgen rondlei­ding in coulissen van festival­wei­de: “Voor welke grote popster is de mainstage ontworpen?”

  Het VIP-terras achter het hoofdpodium van Rock Werchter liep woensdagavond aardig vol, terwijl de festivalweide er nog desolaat bij lag. ‘De buren’ van het festival werden even in de watten gelegd en mochten een kijkje nemen op het festivalterrein. Een enthousiaste gids was kwistig met interessante weetjes over het festival. Wij keken en luisterden mee.
 2. Een nieuw ritueel in Leuven: “Infinite Dances brengt verbinding en troost”
  Leuven

  Een nieuw ritueel in Leuven: “Infinite Dances brengt verbinding en troost”

  Vanaf nu kunnen Leuvenaars elke laatste maandag van de maand getuige zijn van Infinite Dances, een rituele dans gechoreografeerd door Michiel Vandevelde in samenwerking met 30CC. “Het project is een eenvoudig maar ontroerend eerbetoon aan onze dierbaren die er niet meer zijn. Leuvense amateurdansers van alle leeftijden voeren de dans uit op verschillende plaatsten in de stad”, vertelt schepen Denise Vandevoort (Vooruit).