In Leuven werd zopas een beurs georganiseerd voor ouders van cognitief getalenteerde kinderen.
Volledig scherm
In Leuven werd zopas een beurs georganiseerd voor ouders van cognitief getalenteerde kinderen. © Stad Leuven

Leuven zoekt ook voor ‘cognitief begaafde’ kinderen onderwijs op maat: “Ze voelen zich soms een vreemde eend”

LeuvenHet Leuvense stadsbestuur heeft oog voor alle kinderen en bewijst dat eens te meer door het SOM-labo te ondersteunen. “In het onderwijs mogen we niemand achterlaten. Er moet aandacht zijn voor kinderen met leermoeilijkheden maar ook voor leerlingen die net heel vlot leren”, zegt schepen van Onderwijs Lalynn Wadera (sp.a).

0 reacties

 1. Duizendtal aanvragen van Leuvenaars voor alternatieve parkeerplaats: “Vooral parking Vaartkom en Minckelersparking zijn populair”
  PREMIUM
  Leuven

  Duizendtal aanvragen van Leuvenaars voor alternatie­ve parkeer­plaats: “Vooral parking Vaartkom en Minckelers­par­king zijn populair”

  Gaan er wel voldoende alternatieve parkeerplaatsen voor Leuvenaars tijdens het WK Wielrennen? Die vraag stelden velen zich en oppositiepartij N-VA vreesde er zelfs voor. Uiteindelijk blijkt het allemaal nogal mee te vallen want tot op heden kreeg de stad Leuven iets meer dan duizend aanvragen van inwoners. “De meeste aanvragen komen van bewoners met een bewonerskaart”, zegt schepen van Sport Johan Geleyns (CD&V).
 2. WK Wielrennen in Leuven is rookvrij en mondmasker is niet verplicht: “Maar wel aangeraden als het druk is en je geen afstand kan houden”
  PREMIUM
  Leuven
  8

  WK Wielrennen in Leuven is rookvrij en mondmasker is niet verplicht: “Maar wel aangeraden als het druk is en je geen afstand kan houden”

  Het WK Wielrennen is begonnen en binnen enkele dagen landt het peloton in Leuven. Dat brengt heel wat maatregelen met zich mee, zowel voor bezoekers als voor inwoners. In onze reportagereeks kijken we vandaag naar de praktische kant van het wielercircus. Burgemeester Mohamed Ridouani (Vooruit) maakt zich sterk dat Leuven helemaal klaar is het grootste event ooit te ontvangen. “Of zoals Michel Wuyts deze week zei op televisie: Leuven is geniaal”, klinkt het trots.