Leuven was nog nooit zo stil: avondklok levert unieke sfeerbeelden op
Volledig scherm
Leuven was nog nooit zo stil: avondklok levert unieke sfeerbeelden op © Vertommen

Leuven was nog nooit zo stil: avondklok levert unieke sfeerbeelden op

LeuvenEen paar gehaaste studenten iets voor middernacht om nog net op tijd binnen te zijn... het was een opvallend gezicht, een paar minuten voor de eerste avondklok van start ging. Daarna werd het akelig stil in de studentenstad. Onze redactie ging op pad in de doodse straten.

 1. To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?

  To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?

  Dit weekend maakt Wout van Aert zijn comeback in het veld. Na een kort maar succesrijk wegseizoen haalt de alleskunner van Jumbo-Visma in Kortrijk en Tabor zijn crossfiets weer van stal. Maar wat doet u? Neemt u Wout van Aert op in uw Gouden Cross-ploeg of niet? Om het dilemma voor u wat te verlichten, geven we u hieronder enkele redenen waarom de drievoudige wereldkampioen wél of geen plekje in uw team verdient.
 2. Burgemeester gaat zitbanken aan Vijvers Bellefroid eervol vernoemen naar bezieler en pas overleden Fernand Thomas (68)

  Burgemees­ter gaat zitbanken aan Vijvers Bellefroid eervol vernoemen naar bezieler en pas overleden Fernand Thomas (68)

  Dat het overlijden van Fernand Thomas (68) vorige week niemand in Wilsele onberoerd liet, heeft ook burgemeester Mohamed Ridouani begrepen. Thomas, die zelf tot het straatmeubilair van Wilsele behoorde, krijgt nu z’n eigen banken aan de Vijvers van Bellefroid. “De door hem met veel liefde vervaardigde en geschonken banken zullen we naar hem vernoemen”, kondigt Ridouani aan.
 3. Betrapte indringers komen “plasje” doen

  Betrapte indringers komen “plasje” doen

  Een bewoner van de Van Rodestraat in Kessel-Lo heeft zaterdagavond twee indringers in zijn tuin betrapt. De twee hielden zich op in de buurt van het tuinhuis. Toen ze gevraagd werden wat ze kwamen doen, maakte het duo gewag in het Engels dat ze “een plasje” kwamen maken. Daarna gingen ze er snel vandoor. De politie hield nog de ganse avond een extra oogje in het zeil in de buurt, maar kon het verdachte duo niet meer aantreffen. Uit het tuinhuis bleek niets gestolen.
 1. Marthe van K3 openhartig over kritiek: "Dit nummer heeft me er al vaak doorgeholpen"
  Play
  Rode Neuzen Dag

  Marthe van K3 openhartig over kritiek: "Dit nummer heeft me er al vaak doorgehol­pen"

 2. Hanne belandde vier jaar geleden in coma en zoekt nu naar lief: "Het doet pijn om te denken dat het vroeger anders was"
  Play
  Cupido ofzo

  Hanne belandde vier jaar geleden in coma en zoekt nu naar lief: "Het doet pijn om te denken dat het vroeger anders was"