Door de droogte is een kleine vonk voldoende om een natuurgebied in lichterlaaie te zetten, zeker met de huidige temperaturen die boven de dertig graden stijgen in de komende dagen.
Volledig scherm
Door de droogte is een kleine vonk voldoende om een natuurgebied in lichterlaaie te zetten, zeker met de huidige temperaturen die boven de dertig graden stijgen in de komende dagen. © Photo News

Leuven volgt Antwerpen en Gent niet in droogtemaatregelen: “Ook mensen zonder tuin hebben recht op een gezellige barbecue”

LeuvenDe langdurige droogte verhoogt het risico op branden en dat brengt steden zoals Antwerpen en Gent ertoe om een verbod op barbecueën op openbare plaatsen in te voeren. De Antwerpse brandweer vraagt zelfs om de gezellige barbecue bij je thuis uit te stellen. In Leuven vinden ze zo’n maatregelen te verregaand, al houdt men wel de vinger aan de pols. 

2 reacties

  • Patrick Dekoninck

    2 maanden geleden
    In de meeste nieuwbouwappartementen is het trouwens verboden te barbecueën op het terras dmv houtskool, gas of andere brandbare producten. Staat mee opgenomen in de basisakte en dat is maar goed ook.
  • Roger Kerhove

    2 maanden geleden
    Het is bij de steden ook zo , als bij de regeringen van ons land niets ondernemen en als het te laat is gaan ze daadwerkelijk maatregelen treffen , als het kalf verdronken is worden ze wakker geschud .