Schepen Lies Corneillie (Groen) staat voor de loodzware taak om wonen in Leuven opnieuw betaalbaar te maken.
Volledig scherm
Schepen Lies Corneillie (Groen) staat voor de loodzware taak om wonen in Leuven opnieuw betaalbaar te maken. © Vertommen

Leuven voert praktijktesten in op private woningmarkt

Het Leuvense stadsbestuur wil dat iedereen gelijke kansen krijgt op de private woningmarkt en voert daarom de veelbesproken praktijktesten in. “Om discriminatie tegen te gaan en een gelijke toegang tot huisvesting voor elke Leuvenaar mogelijk te maken”, zegt schepen Corneillie.

3 reacties

 • Vincent Van de Velde

  3 jaar geleden
  Verhuren ... nooit !!! Als mijn vader ooit sterft zal één van mijn kinderen erin mogen gaan of anders wordt het verkocht ... En dan zal ik zelf bepalen aan wie het verkocht wordt, denkend aan mijn buren !!!
 • Jan van Helmont

  3 jaar geleden
  Leuven stikt in de speculatieprojecten. Wonen is er voor altijd onbetaalbaar geworden.
 • luc meeus

  3 jaar geleden
  'praktijktesten'!. Wou ook eens de barmachtige Samaritaan uithangen. Heb ik mij dat beklaagd!....betaalt niet, kot afgebroken, advocaten, vredegerecht, is nu weg maar ik geraak niet binnen, vensters staan open, straks alles bevroren... Is onvermogend, maar het OCMW schiet voor....Dit nooit meer, of toch, van moeten dan!!
 1. Leuvenaar Jos trok er een maand lang op uit in eigen stad met zijn camera: “Wie goed kijkt ontdekt het feestelijke in het alledaagse.”
  PREMIUM
  Leuven

  Leuvenaar Jos trok er een maand lang op uit in eigen stad met zijn camera: “Wie goed kijkt ontdekt het feestelij­ke in het alledaagse.”

  Gevraagd naar zijn geestelijke vader wijst Jos Vandeput (68), uitbater van Leuvens kleinste en fijnste bakstenen muziekwinkel, zonder veel twijfel naar Wannes Van De Velde: de Antwerpse volkszanger die bij het grote publiek bekendstaat met het nummer ‘Ik wil deze nacht in de straten verdwalen’. Iets gelijkaardigs deed Jos, die met zijn reportagereeks ‘Zomer in Leuven’ elke dag de stad en haar inwoners portretteerde met zijn kleine camera. “Wie de essentie van het leven vat haalt het vuur bij de goden.”