Parking Vaartkom is nog geen vaste waarde bij shoppers die naar Leuven komen maar de stad blijft geloven in het potentieel van de randparking.
Volledig scherm
Parking Vaartkom is nog geen vaste waarde bij shoppers die naar Leuven komen maar de stad blijft geloven in het potentieel van de randparking. © Vertommen

Leuven verlengde Vaartkomshuttle, maar 4 uur gratis parkeren niet: “Het bracht geen soelaas want de bezettingscijfers bleven slecht”

LeuvenOppositiepartij N-VA Leuven stelt zich vragen bij de beslissing om 4 uur gratis parkeren in parking Vaartkom niet te verlengen. “En dat terwijl de shuttlebus tussen de parking en het centrum wel werd verlengd met een prijskaartje van 100.000 euro. Dan had het stadsbestuur dat geld beter geïnvesteerd in gratis ondergronds parkeren in het centrum”, zegt gemeenteraadslid Katrien Houtmeyers.

3 reacties

 • Steven Van Dijck

  1 maand geleden
  Ik heb de Leuvense handelaars al een hele tijd de rug toe gekeerd: het kost teveel moeite om er nog vlot en betaalbaar te geraken. Zeker voor een snelle boodschap te doen loont het echt niet meer de moeite. Jammer want ik kwam graag in het Leuvense handelscentrum.
 • Jo Bosman

  1 maand geleden
  Mensen geraken niet meer uit de stad of moeten geweldig omrijden . Die knip in de Burchtstraat was voor niks nodig . Nu geraakt de vaartstraat en de Mincklerstraat overbelast . Parkeren is en blijft een probleem in Leuven. Een nieuwe parking aan den Bruul zal daar niks aan veranderen . Te ver weg van het centrum. Ik zie de mensen niet zo ver slepen met hun aangekochte goederen .
 • Bie Daems

  1 maand geleden
  Absoluut niet logisch om wél een shuttle te betalen, maar de 4u gratis parkeren af te schaffen, én de parking moeilijker bereikbaar te maken door de knip in de Burchtstraat. Zo raakt die Vaartkomparking nooit ingeburgerd als alternatief. En kan de stad dit als excuus gebruiken om een parking in het centrum bij te bouwen onder en naast park De Bruul.
 1. Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschakelen: zo bespaar jij op je energiefactuur
  Energie

  Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschake­len: zo bespaar jij op je energiefac­tuur

  Vele kleintjes maken één groot. En dat geldt zeker voor je energiefactuur. Een doorsnee Vlaams gezin (van 2,2 personen) betaalt jaarlijks zo’n 2000 euro aan energie. Die prijs kan je niet alleen onderdrukken met grote investeringen, zoals zonnepanelen of dakisolatie, maar ook met kleine gewoontes zoals wassen op lagere temperatuur of het stopcontact van je computer uittrekken. Wat is daar nu het precieze effect van? Mijnenergie.be zocht het uit.
 2. Leuven analyseert Graydon-cijfers na bijna één jaar corona: “39% van de horeca lijdt zwaar onder deze crisis”
  PREMIUM
  Leuven

  Leuven analyseert Gray­don-cij­fers na bijna één jaar corona: “39% van de horeca lijdt zwaar onder deze crisis”

  Het coronavirus heeft het voorbije jaar een grote impact gehad op de Leuvense economie en handel. Blijft de vraag: hoe erg is het precies? “Om steunmaatregelen op maat te bepalen, kocht de stad in maart 2020 toegang tot een economische datacollectie van Graydon. Na bijna één jaar coronacrisis maken we nu de balans op”, zegt schepen Wadera (sp.a), die niet wil vergeten dat er achter de rode cijfers ook mensen en droevige verhalen zitten.
 1. Innovatiestad Leuven haalt de mosterd in Amsterdam en München: “Leuvenaars kunnen mee investeren in Toekomstfonds”
  PREMIUM
  Leuven
  2

  Innovatie­stad Leuven haalt de mosterd in Amsterdam en München: “Leuvenaars kunnen mee investeren in Toekomst­fonds”

  Leuven lanceert een relanceplan voor de lokale economie. In dat plan ook veel aandacht voor veerkracht want dat is cruciaal om de coronacrisis door te komen. Innovatie lijkt het sleutelwoord en daar kan zelfs de gewone Leuvenaar deel van gaan uitmaken door mee te investeren in het zogenaamde Toekomstfonds. “Het kan een opportuniteit zijn voor het geld op het spaarboekje dat nu amper nog iets opbrengt”, klinkt het bij het Leuvense stadsbestuur.
 1. Kijk hoe nieuwe Optimus Prime-robot automatisch transformeert in truck en terug
  Play

  Kijk hoe nieuwe Optimus Pri­me-ro­bot automa­tisch transfor­meert in truck en terug

 2. 'Dognappers' bellen aan en dringen huis binnen, maar baasje Ryan vecht terug
  Play

  'Dognappers' bellen aan en dringen huis binnen, maar baasje Ryan vecht terug