Schepen Johan Geleyns (CD&V) ziet de praatgroepen voor anderstalige werkzoekenden als opportuniteiten om werk te vinden in Leuven.
Volledig scherm
Schepen Johan Geleyns (CD&V) ziet de praatgroepen voor anderstalige werkzoekenden als opportuniteiten om werk te vinden in Leuven. © vertommen

Leuven toont internationale inwoners de weg op arbeidsmarkt: “Talenten nuttig inzetten los van het leren van de Nederlandse taal”

LeuvenDe stad Leuven organiseert samen met International House en Talent Interlock praatgroepen voor anderstalige werkzoekenden onder de naam ‘Leuven Jumpstart café’. Opvallend gegeven: de nadruk ligt niet in de eerste plaats op het verwerven van kennis van het Nederlands. “Als ze lang genoeg blijven, leren ze door de contacten onze taal en cultuur wel vanzelf”, zegt schepen van Werk Johan Geleyns (CD&V).

2 reacties

 • freddy cardoen

  2 maanden geleden
  Dat is juist wat nodig is de Nederlandse taal leren . Dat noemt men integratie .
 • Piet Mastur

  2 maanden geleden
  Ze zullen hun spoeden !!
 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.