Enkele vluchtelingen verblijven al een maand op hotel in Leuven maar krijgen nu een alternatief aangeboden bij de eigenaar van de onbewoonbaar verklaarde panden.
Volledig scherm
Enkele vluchtelingen verblijven al een maand op hotel in Leuven maar krijgen nu een alternatief aangeboden bij de eigenaar van de onbewoonbaar verklaarde panden. © Vertommen

Leuven stuurt vluchtelingen terug naar verdachte huisjesmelker: “We moesten ingaan op dit aanbod”

Het OCMW Leuven heeft een oplossing gevonden voor de vluchtelingen die al een maand op hotel moeten verblijven omdat zij slachtoffer zijn van de familie Appeltans - die van huisjesmelkerij wordt verdacht. Ze kunnen een huurcontract tekenen in een ander gebouw van Appeltans. Wie weigert, staat op straat. Dat schrijven de kranten van Mediahuis. “Totaal absurd”, vindt het huurdersplatform. De Leuvense oppositiepartijen halen snoeihard uit naar het stadsbestuur.

  1. Handelaars die uit Marie Thumasgebouw gezet worden eisen onafhankelijk onderzoek met petitie: “We zijn op snelheid gepakt en respectloos behandeld”
    PREMIUM
    Leuven

    Handelaars die uit Marie Thumasge­bouw gezet worden eisen onafhanke­lijk onderzoek met petitie: “We zijn op snelheid gepakt en respect­loos behandeld”

    Er heerst grote verontwaardiging onder de handelaars gehuisvest in het Marie Thumasgebouw aan de Kolonel Begaultlaan. De site werd verkocht aan een projectontwikkelaar Revive en alle handelaars gevestigd in het gebouw, waaronder Mexicaans restaurant Vera Cruz, dienen het complex binnenkort te verlaten. “Wij waarschuwen al langer voor prestigeprojecten in het Leuvense”, stelt Kevin Van de Poel van PVDA Leuven.