Marc De Keyzer en Iris Cornelis van de Zorghoeve in Bertem. “Heel wat zaken die in de media zijn verschenen, kloppen niet. Dat was en is een slag in ons gezicht. De katten leven hier bijvoorbeeld een luxeleven”, klinkt het.
Volledig scherm
Marc De Keyzer en Iris Cornelis van de Zorghoeve in Bertem. “Heel wat zaken die in de media zijn verschenen, kloppen niet. Dat was en is een slag in ons gezicht. De katten leven hier bijvoorbeeld een luxeleven”, klinkt het. © Vertommen

Leuven schorst samenwerking met De Zorghoeve

De stad Leuven schorst tijdelijk de samenwerking met dierenasiel De Zorghoeve uit Bertem. “Enkele dierenorganisaties trokken aan de alarmbel over de leefsituatie van de dieren. We wachten nu op de conclusies van het onderzoek”, zegt schepen van Dierenwelzijn Thomas Van Oppens (Groen). De Zorghoeve stelt dat ze met een erfenis uit het verleden zitten. “Rome is ook niet op één dag gebouwd”, klinkt het.

5 reacties

 • Marc De Waelheyns

  2 jaar geleden
  Deze mensen doen wel hun best!! Maar gelijk zij zeggen Rome is niet op 1 dag gebouwd.. Geef hun nog een paar maanden de tijd voor je ze afbreekt!!
 • Marie Devroey

  2 jaar geleden
  Missh niet slecht Rik Daems en Thomas van oppem om eens de andere asielen onder de loep nemen (onaangekondigd natuurlijk)
 • Marie Vandam

  2 jaar geleden
  Het is gemakkelijk om mensen in de media af te breken de pers zou beter ter plaatse gaan zien voordat men geloofd wat men hun wijsmaakt !!
 • BERT VAN DOREN

  2 jaar geleden
  Ik snap de heisa niet. Mijn poes komt van bij de zorghoeve, verleden maand geadopteerd. De poezen zijn heel verzorgd propere kattenbakken en genoeg te eten.
 • Marleen Van Minnebruggen

  2 jaar geleden
  Als meneer Rik Daems dan zo een dierenvriend is is het jammer dat hij niet eens naar de zorghoeve geweest is.Hij had dan eens kunnen kijken en praten met de mensen daar.
 1. Fietsster zonder helm bewusteloos na harde klap
  Leuven

  Fietsster zonder helm bewuste­loos na harde klap

  Een 48-jarige bestuurster van een elektrische fiets uit Boortmeerbeek werd dinsdagmorgen even na 8 uur met een ziekenwagen naar het UZ Gasthuisberg gebracht, nadat ze op het Vuntcomplex in Kessel-Lo ten val was gekomen. De valpartij gebeurde wanneer de fietsster een andere fietser wilde inhalen, en de fietssturen in mekaar haakten. Beiden gingen tegen de grond. Het slachtoffer, dat geen valhelm droeg, kreeg een flinke klap tegen het hoofd en was korte tijd bewusteloos. De tweede betrokken fietsster, die wel een valhelm droeg, bleef ongedeerd.
 1. Vrouw spuwt in gezicht van personeel: "Waag het niet om zo tegen mij te praten"
  Play

  Vrouw spuwt in gezicht van personeel: "Waag het niet om zo tegen mij te praten"

 2. Verdwaalde hiker neemt foto van zijn benen en wordt teruggevonden
  Play

  Verdwaalde hiker neemt foto van zijn benen en wordt teruggevon­den