Twee cursisten doen hun ding onder het goedkeurend oog van trainer Lou Claessens (achteraan).
Volledig scherm
PREMIUM
Twee cursisten doen hun ding onder het goedkeurend oog van trainer Lou Claessens (achteraan). © Vertommen

Leuven schoolt werklozen om tot gekwalificeerd barpersoneel: “Ik hoop nu ooit mijn eigen cocktailbar te runnen”

LEUVENEen half jaar geleden waren ze nog werkzoekend, maar straks gaan acht mannen en vrouwen na een pittige opleiding aan de slag in de Leuvense horeca. Op drie maand tijd worden ze klaargestoomd om met een glimlach uw geliefde Cosmopolitan of café frappé te serveren.

 1. Leuvense Mobipunten trekken internationale aandacht: “20 Europese steden kwamen kijken hoe we het aanpakken en het zijn niet van de minsten”
  PREMIUM
  Leuven
  1

  Leuvense Mobipunten trekken internatio­na­le aandacht: “20 Europese steden kwamen kijken hoe we het aanpakken en het zijn niet van de minsten”

  Bijzondere dag in Leuven want liefst 20 Europese steden kwamen met eigen ogen kijken hoe de universiteitsstad de ‘shift’ van de wagen naar de fiets en het openbaar vervoer in een stroomversnelling heeft gebracht. Onder hen enkele grootsteden zoals Madrid, Rome en München. “Het is uiteraard fijn dat we een voorbeeld zijn voor andere steden, maar het werk is nog niet af. Zo breiden we in 2023 de vloot van elektrische deelbakfietsen nog gevoelig uit”, zegt schepen van Mobiliteit David Dessers (Groen).
 2. Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alternatief als sinterklaasgeschenk of kerstcadeau?
  Tweakers

  Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alterna­tief als sinter­klaas­ge­schenk of kerstca­deau?

  Hoop je op een iPhone 14 in je schoentje of onder de kerstboom? Dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Wil je toch nog voor het jaareinde een mooi toestel van Apple uitpakken, dan vormt de veel sneller verkrijgbare iPhone 13 mogelijk een alternatief. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers plaatst beide modellen naast elkaar.