Fietsspiraal aan Leuven station
Volledig scherm
Fietsspiraal aan Leuven station © vertommen

Leuven op shortlist voor Europese Access City Award 2022: “Laatste jaren cruciale stappen gezet op vlak van toegankelijkheid”

LeuvenLeuven is geselecteerd als één van de zes kandidaten die kans maken op de Europese Access City Award 2022. Een jaarlijkse prijs waarmee de EU steden wil aanmoedigen om hun openbare ruimte toegankelijk te maken voor iedereen. Leuven is in goed gezelschap: de andere steden op de shortlist zijn Barcelona, Helsinki, Luxemburg, Palma en Porto.

  1. Onbekend en onbemind: Behaag je tuin plant duizendste bestelling in de Oude Zandgroeve
    Korbeek-Lo

    Onbekend en onbemind: Behaag je tuin plant duizendste bestelling in de Oude Zandgroeve

    “Behaag je tuin” is een initiatief van de Vlaams-Brabantse regionale landschappen, gemeenten en de provincie om het gebruik van lokale planten in de tuin aan te moedigen. In totaal 1.046 deelnemers kozen dit jaar voor plantgoed uit eigen streek via de samenaankoop “Behaag je tuin”. Er komen in totaal meer dan 2.400 bomen en 17,4 kilometer hagen, heggen en houtkanten bij. Een waar succes, en dus wordt de duizendste besteller dit jaar in de bloemetjes (of beter: in de fruitbomen) gezet. Het gaat om Guido Rooseleer (65) en Annemie Geldhof (63), twee ex-leerkrachten biologie die een oude zandgroeve achter hun tuin opkochten en omtoverden tot een biodiverse oase van rust in Korbeek-Lo.