Fietsspiraal aan Leuven station
Volledig scherm
Fietsspiraal aan Leuven station © vertommen

Leuven op shortlist voor Europese Access City Award 2022: “Laatste jaren cruciale stappen gezet op vlak van toegankelijkheid”

LeuvenLeuven is geselecteerd als één van de zes kandidaten die kans maken op de Europese Access City Award 2022. Een jaarlijkse prijs waarmee de EU steden wil aanmoedigen om hun openbare ruimte toegankelijk te maken voor iedereen. Leuven is in goed gezelschap: de andere steden op de shortlist zijn Barcelona, Helsinki, Luxemburg, Palma en Porto.

 1. Kris Vansnick na zege van Asterix Avo: “In zo’n bekerwedstrijd tellen alleen de punten”
  Volleybal Liga A

  Kris Vansnick na zege van Asterix Avo: “In zo’n bekerwed­strijd tellen alleen de punten”

  Asterix Avo kreeg in de openingsset een serieuze verwittiging van Haasrode-Leuven tijdens deze eerste halve finale voor de Belgische beker. Met snelle omloopaanvallen, knap verdedigingswerk en strakke opslagen konden de bezoekers de eerste set afsnoepen van de thuisploeg. Het antwoord van het team van coach Vansnick was gespierd. Deze eerste bekerontmoeting eindigde in een zeer overtuigende 3-1-zege voor Asterix Avo.
 2. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.