De Sterretjesweide in Leuven is een mooie plek die troost biedt aan mensen.
Volledig scherm
De Sterretjesweide in Leuven is een mooie plek die troost biedt aan mensen. © Vertommen

Leuven ondersteunt gezinnen bij rouw en verlies: “Steun en troost bieden aan gezinnen die een kindje verloren”

LeuvenAl vijf jaar hebben de stad Leuven en Huis van het Kind aandacht voor rouw en verlies. In deze donkere coronatijden waarin sociaal contact beperkt is door de maatregelen steken ze nog een tandje bij om mensen die een kind verloren nog beter te ondersteunen. “Zeker nu willen we die gezinnen ruimte bieden om te rouwen, te verwerken en troost te vinden”, zegt schepen Bieke Verlinden (sp.a).

0 reacties

 1. Eerste wolf in Vlaams-Brabant gespot in 200 jaar: “Binnen vijf of tien jaar wordt dit in Leuven de normaalste zaak van de wereld”
  Play
  PREMIUM
  Heverlee
  10

  Eerste wolf in Vlaams-Bra­bant gespot in 200 jaar: “Binnen vijf of tien jaar wordt dit in Leuven de normaalste zaak van de wereld”

  De beelden die naar het meldpunt Welkom Wolf werden gestuurd liegen er niet om: voor het eerst in 200 jaar werd een wolf in de provincie Vlaams-Brabant gezien. Een fietser kon zijn ogen niet geloven toen hij vlak bij het industriepark van Haasrode de wel heel bijzondere pendelaar ontmoette, die het kruispunt van de Geldenaaksebaan en de Meerdaalboslaan in Heverlee overstak. Wordt na Limburg en Antwerpen ook deze provincie een wolvenspeeltuin?