Tabakoloog Laurens Schroyens is een expert in zijn vak.
Volledig scherm
Tabakoloog Laurens Schroyens is een expert in zijn vak. © Stad Leuven

Leuven moedigt inwoners aan om te stoppen met roken: “Door groepsaanpak wordt het geen eenzame strijd tegen de sigaret”

Zopas volgden zes geïnteresseerden een infosessie over de rookstopcursus. Vijf van hen schreven zich na afloop ook effectief in. “Door de groepsaanpak wordt het geen eenzame strijd tegen de sigaret”, zegt tabakoloog Laurens Schroyens.

2 reacties

 • Peter Deroost

  1 jaar geleden
  Het gaat niet over de gezondheid, het gaat over subsidies
 • freddy cardoen

  1 jaar geleden
  Leuven hoeft zich Daar niet mee te bemoeien . Mensen moeten zelf beslissen of hun gezondheid op de eerste plaats komt .
 1. N-VA maakt het ‘Halverwege Rapport’ van Leuvens stadsbestuur: “Wij willen ook voldoende aandacht voor de middenklasse die geen huis meer kan kopen”
  Leuven
  2

  N-VA maakt het ‘Halverwege Rapport’ van Leuvens stadsbe­stuur: “Wij willen ook voldoende aandacht voor de middenklas­se die geen huis meer kan kopen”

  Applaus maar ook grote bezorgdheden op de oppositiebank waar N-VA nu al drie jaar het beleid van de meerderheid Vooruit/Groen/CD&V op de voet volgt. Het initiatief Leuven Helpt krijgt bijvoorbeeld veel lof en ook de investeringen in fietsinfrastructuur worden goed onthaald. Minder vreugde is er voor het woonbeleid en de kloof tussen arm en rijk.
 2. Studenten UCLL in de bloemetjes gezet voor bijdrage aan vzw Fara: “ongewenste zwangerschap is helaas nog steeds groot taboe.”
  Leuven

  Studenten UCLL in de bloemetjes gezet voor bijdrage aan vzw Fara: “ongewenste zwanger­schap is helaas nog steeds groot taboe.”

  De Leuvense vzw Fara lanceert deze week een nieuwe tool om vrouwen, mannen en koppels over heel Vlaanderen te begeleiden bij een ongeplande zwangerschap. De online tool kwam mede tot stand dankzij enkele UCLL-studenten, die in het kader van hun bachelorproef Sociaal Werk diepte-interviews en een bevraging uitvoerden bij studenten. De resultaten en de feedback die hieruit voortkwamen, werden verwerkt in de nieuwe tool.
 1. Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)
  Livios

  Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)

  18 procent van de Belgische woningen kampt met schade door vochtproblemen, dat blijkt uit cijfers van het Steunpunt tot bestrijding van armoede. Volgens het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) is zelfs 70 procent van de gevallen van bouwschade te wijten aan vocht. Vochtproblemen zijn hardnekkig en pak je best zo snel mogelijk aan. Maar hoeveel kost dat? En welke premies kan je daarvoor aanvragen? Bouwsite Livios zocht het uit.