Gezond eten in de klas...volgens recent onderzoek is dat lang nog niet overal een feit.
Volledig scherm
Gezond eten in de klas...volgens recent onderzoek is dat lang nog niet overal een feit. © Stad Leuven

Leuven lanceert pilootprojecten voor gezonde maaltijden op school: “Gezond duurzaam eten en dat betaalbaar houden, ook voor de meest kwetsbaren”

LeuvenVerse groentesoep, een mobiele ontbijtbar of fruitige tussendoortjes van korte ketenplatform Kort’om…het zijn enkele voorbeelden van hoe Leuvense basisscholen elke leerling gezonde en duurzame voeding aanbieden. “Acht weken lang krijgen leerlingen uit zes basisscholen minstens twee keer per week een gezonde maaltijd of tussendoortje aangeboden op school. Partner van de stad in dit project is Rikolto”, zegt schepen Lalynn Wadera (Vooruit).

1 reactie

 • Yves Kempeneers

  8 maanden geleden
  Men zou beter al het kindergeld aan de scholen geven . Elke dag gezonde voeding op school ( geen lege brood dozen ) , deftig onderwijs en al de benodigdheden aangeboden door de school en inbegrip van vervoer van en naar school. Het geld zou tenminste nuttig besteed worden .
 1. Een ongeval door de laaghangende zon: wie is aansprakelijk bij een kop-staartbotsing?
  Independer

  Een ongeval door de laaghangen­de zon: wie is aansprake­lijk bij een kop-staartbot­sing?

  Het is je ongetwijfeld al opgevallen tijdens het autorijden: de zon hangt tegenwoordig een pak lager dan tijdens de zomerperiode. Dat vermindert bij momenten serieus de zichtbaarheid van de weg. Koppel dit aan het drukke spitsverkeer en het risico op een kop-staartbotsing in de file is nu een stuk hoger. Ben jij betrokken bij zo'n ongeval? Dan is het soms lastig te bepalen wie er aansprakelijk is voor de schade. Independer.be zet daarom 4 mogelijke kop-staartbotsingen op een rij.
 2. Leuven stapt mee in onderzoek van Marc Van Ranst rond luchtreiniging in klaslokalen: is dit het antwoord op leeglopende klassen?
  PREMIUM
  Leuven

  Leuven stapt mee in onderzoek van Marc Van Ranst rond luchtreini­ging in klasloka­len: is dit het antwoord op leeglopen­de klassen?

  Is ‘propere lucht’ in de toekomst de garantie om klaslokalen en andere binnenruimtes open te houden? Daar lijkt het wel op na wetenschappelijk onderzoek maar het blijft nog een vraagteken of luchtfiltering echt kan voorkomen dat voltallige klassen besmet geraken met het coronavirus. Om het antwoord te vinden nemen drie Leuvense scholen deel aan een grootschalig onderzoek. “Als we met een kleine inspanning kinderen op school kunnen houden, nemen we graag een pioniersrol mee op“, zegt Lalynn Wadera.
 3. INTERVIEW. ‘Dierencommisaris’ Nathalie Janssen: “Tiger King in Leuven? Nee, zo ver gaat het gelukkig niet.”
  PREMIUM
  Leuven

  INTERVIEW. ‘Dierencom­mis­a­ris’ Nathalie Janssen: “Tiger King in Leuven? Nee, zo ver gaat het gelukkig niet.”

  Vraag elk kind wat hij later zal worden, en de top drie zal steevast ‘astronaut’ of ‘dierenarts’ bevatten. Al zal de jobtitel van Nathalie Janssen (47), Leuvens projectverantwoordelijke dierenwelzijn binnen politie Leuven, hen ook niet slecht in de oren klinken. “U mag mij dierencommisaris noemen.” Een gesprek over de liefde voor dieren, en de afkeer voor verwaarlozing.
 1. Mommy influencer Julie & tekenaar Arno roepen Vlaanderen op om mee te kleuren voor ‘Dag van de kinderbegeleider’ : “In tijden als deze zijn die ‘bloemetjes’ meer dan ooit nodig”
  ROTSELAAR/SINT-KATELIJNE-WAVER

  Mommy influencer Julie & tekenaar Arno roepen Vlaanderen op om mee te kleuren voor ‘Dag van de kinderbege­lei­der’ : “In tijden als deze zijn die ‘bloemetjes’ meer dan ooit nodig”

  Op 12 oktober is het ‘Dag van de kinderbegeleider’. Een dag waarop Vlaanderen onthaalouders en kinderbegeleiders in de bloemetjes zet voor hun harde werk. Tekenaar Arno Van de Velde uit Rotselaar kroop in zijn pen om kleurplaten te tekenen om de begeleiders te bedanken en een duidelijk signaal uit te sturen naar de Vlaamse regering voor het gebrek aan opvangplaatsen.