De vijvers van Bellefroid, de kijkgaten naar de tweede vijver.
Volledig scherm
PREMIUM
De vijvers van Bellefroid, de kijkgaten naar de tweede vijver. © Vertommen

Leuven lanceert ontwerpwedstrijd voor Vijvers van Bellefroid: “Onder meer een uitkijkpost voor bezoekers zal onderdeel zijn van de opdracht”

LeuvenSinds kort kan je volledig rond de zuidelijke vijver van Bellefroid in Wilsele wandelen. Iets waar meteen veel Leuvenaars van kwamen genieten. De stad wil bij de verdere ontwikkelingen van het natuurdomein een ontwerpwedstrijd lanceren voor de opmaak van een masterplan. Gespecialiseerde teams kunnen zo hun ideeën naar voren brengen.

 1. Bestuurder (17) speelt pas aangekocht voertuig kwijt
  Leuven

  Bestuurder (17) speelt pas aangekocht voertuig kwijt

  Een anonieme politiepatrouille heeft zondagavond een voertuig gecontroleerd op de Aarschotsesteenweg in Wilsele. De 17-jarige bestuurder kon geen enkel boorddocument voorleggen. Verder onderzoek toonde aan dat de jongeman het voertuig zonet gekocht had. De auto was niet verzekerd, niet ingeschreven en niet gekeurd. Om die reden werd de wagen in beslag genomen. Bovendien reed de bestuurder zonder rijbewijs. De politie stelde proces-verbaal op.
 2. Meer dan 700 vrijwilligers zorgen voor vlotte vaccinatie in de Brabanthal: “Leuven is ontzettend warme en solidaire stad”
  Leuven

  Meer dan 700 vrijwilli­gers zorgen voor vlotte vaccinatie in de Brabanthal: “Leuven is ontzettend warme en solidaire stad”

  Al vijf maanden is de Brabanthal het epicentrum van de vaccinatiecampagne. Ondertussen zijn er 100.000 prikken gezet. Daarmee is 90% van de volwassen Leuvenaars minstens deels gevaccineerd. “Dat zou onmogelijk geweest zijn zonder de onafgelaten inzet van meer dan 700 mensen die zich al meer dan 16.000 uur hebben ingezet om de vaccinatie van hun stadsgenoten vlekkeloos te laten verlopen. Zij bewijzen nog maar eens dat Leuven een ontzettend warme en solidaire stad is”, zegt burgemeester Mohamed Ridouani (Vooruit).