KNAL! Stadsfestival brengt onder meer in herinnering dat een Leuvense wetenschapper het ontstaan van het heelal verklaarde in de vorige eeuw.
Volledig scherm
KNAL! Stadsfestival brengt onder meer in herinnering dat een Leuvense wetenschapper het ontstaan van het heelal verklaarde in de vorige eeuw. © Vertommen

Leuven laat Big Bang-theorie opnieuw knallen met vernieuwend festivalprogramma: “Verwondering voor het ontstaan van de kosmos”

LeuvenMeer dan 120 organisaties hebben hard samengewerkt aan een groot stadsfestival dat vandaag van start is gegaan. “KU[N]ST Leuven presenteert een vernieuwende festivalformule die wetenschap en kunst samenbrengt met als thema de Big Bang. Tijdens het openingsweekend op 15, 16 en 17 oktober wandel je met de nieuwsgierigheid van een ruimtereiziger door Abdij van Park en geniet je van videomapping, lichtinstallaties en soundscapes”, zegt schepen Denise Vandevoort (Vooruit).

2 reacties

 • Eric Grosemans

  1 maand geleden
  Er was vooral veel lichtvervuiling! Wie krijgt het in zijn hoofd om naast een terrein met sterrenkijkers een batterij skytracers op te stellen? Die dingen zijn trouwens verboden in Vlaanderen. Wat een prachtig evenement had kunnen zijn om sterrenkunde onder de aandacht te brengen, werd hierdoor een karikatuur. Zulke lichtvervuiling amper een week na de nacht van de duisternis, je moet maar durven.
 • Monique Stroobants

  1 maand geleden
  Gewoon fantastich ogen te kort om alles te bewonderen daarom ga ik morgen nog eens .een tipjevis wel ook het parkoer aanpassen zodat rolstoelgebruikers alles kunnen mee maken wat nu niet mogelijk was achter de vijvers waar de licht tuntels zo mooi romantich en gewoon prachtig zijn !
 1. Kunstencentrum STUK in Leuven heeft grote plannen: “We gaan hele tijd op slot voor verbouwingen”
  PREMIUM
  Leuven

  Kunstencen­trum STUK in Leuven heeft grote plannen: “We gaan hele tijd op slot voor verbouwin­gen”

  Vanaf 15 november gaan de STUK-zalen en STUKcafé in de Naamsestraat een hele tijd op slot voor verbouwingen. “In oktober 2022 openen we opnieuw de deuren voor kunstenaars en publiek. STUK zal dan een nog inclusievere en warmere plek zijn en dat laatste mag je ook letterlijk nemen want duurzaamheid en energiebesparing staan centraal in de plannen”, vertelt STUK-directeur Steven Vandervelden.
 2. “Zalig als een bord volledig afgelikt terug naar de keuken komt”: win een etentje van 150 euro bij de jongste chef van Vlaams-Brabant

  “Zalig als een bord volledig afgelikt terug naar de keuken komt”: win een etentje van 150 euro bij de jongste chef van Vlaams-Bra­bant

  Net 30 is de jonge chef die Sir Kwinten in Lennik op de gastronomische kaart zet met zijn keuken om duimen en vingers – en zelfs borden – van af te likken. Glenn Verhasselt weet wat hij wil in zijn keuken. ‘De essentie van smaken’ is zijn culinaire mantra. “Vroeger zou ik toch nog iets bij op een bord gelegd hebben, nu weet ik dat minder soms meer is.”