An Moerenhout verdubbelde haar persoonlijke score.
Volledig scherm
An Moerenhout verdubbelde haar persoonlijke score. © Vertommen

Leuven kleurt Groen: grootste partij met 24 % op Vlaamse niveau

De stad Leuven en politieke partij Groen zijn al langer een geslaagd huwelijk, maar op zondag 26 mei kroonde Groen zich bij de Leuvenaars tot de grootste partij. De partij klokte voor de Vlaamse verkiezingen af op 24 % bij de Leuvense kiezers. N-VA moest 2,2 % prijsgeven en strandde op 22,3 %. “Groen is in het huidige landschap het progressieve alternatief op de regeringspartijen”, zegt lijsttrekker An Moerenhout.

 1. Vincent, de man die de Gouden Klassiekers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Vincent, de man die de Gouden Klassie­kers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Hij is de enige wielerliefhebber die blij is dat Parijs-Roubaix niet doorgaat. Vincent van Marrewijk sprong na de Ronde naar de koppositie van de Gouden Klassiekers en mag zich nu € 7.000 rijker rekenen. De Nederlander kon de eindzege zelfs pakken zonder winnaar Wout van Aert in de Strade Bianche en Milaan-Sanremo. “Dankzij Fuglsang en de goedkope Vlasov ben ik van ver kunnen terugkomen.”
 2. Na 80 jaar ruilt Atelier Van Eyck hartje Leuven in voor Korbeek-Lo: “Nieuwe locatie speelt in op de snelle evolutie in het aanbod”
  PREMIUM
  Leuven

  Na 80 jaar ruilt Atelier Van Eyck hartje Leuven in voor Kor­beek-Lo: “Nieuwe locatie speelt in op de snelle evolutie in het aanbod”

  Atelier Van Eyck verhuist van de Tiensestraat in Leuven naar de Tiensesteenweg in Korbeek-Lo. Dat is groot nieuws voor Leuven, want het bekend familiebedrijf werd opgericht in 1910 en maakt al ruim 80 jaar deel uit van het stadscentrum. “In het centrum van Leuven blijft er een depot en atelier operationeel, weliswaar op afspraak”, zegt Wannes Van Eyck.