Tour of Leuven-Memorial Jef Scherens: de wielerfans vonden vlot de weg naar het Ladeuzeplein.
Volledig scherm
PREMIUM
Tour of Leuven-Memorial Jef Scherens: de wielerfans vonden vlot de weg naar het Ladeuzeplein. © Vertommen

Leuven in de ban van vernieuwde GP Jef ‘Poeske’ Scherens: “De weerstand tegen de nieuwe naam Tour of Leuven–Memorial Jef Scherens is stilaan verdwenen”

LeuvenVeel mooi wielervolk in hartje Leuven op zondag 7 augustus en dat was te danken aan de Tour of Leuven–Memorial Jef Scherens. De GP Jef ‘Poeske’ Scherens dus maar dan in een fris jasje, inclusief leuke fietsroutes voor de wielerliefhebbers. Of er nog veel weerstand is tegen de nieuwe naam vroeg HLN zich af en de reporter ter plaatse ging dat even uitzoeken in het wielerdorp op het Ladeuzeplein.

2 reacties

 • Eric Debroyer

  2 maanden geleden
  Schandalig, deze naamsverandering! Zoals het vernieuwde logo van de stad Leuven. Het volledige stadsbestuur heeft geen respect voor de gebeitelde cultuur, een ´natuurlijk´ gevolg van een schepencollege dat veraf staat met de wortels van deze mooie stad. Het is niet zo dat als je universiteit gedaan hebt, ook de beste slimme voornemens hebt om deze ook voor zijn inwoners op een gedegen manier te leiden. Ik hoop dat de verkiezingen in 2024 hier veranderingen in zullen brengen. Arm stadsbestuur.
 • Guy Nieuwendijk

  2 maanden geleden
  Als Leuvenaar stel ik me wel vragen waarom een naamswijziging nodig is, de Tour de France wijzigt toch ook zijn naam niet, ik denk dat er hier enkelen zijn die proberen te provoceren
 1. Voorzitter Ben De Goignies kijkt uit naar nieuw seizoen van Leuven Bears: “Gezond blijven is voor iedere club een uitdaging”
  Basketbal BNXT League

  Voorzitter Ben De Goignies kijkt uit naar nieuw seizoen van Leuven Bears: “Gezond blijven is voor iedere club een uitdaging”

  Leuven Bears begint zaterdag aan de nieuwe competitie met een thuiswedstrijd tegen Charleroi. Aan de vooravond van het nieuwe kampioenschap is er bij nogal wat clubs ongerustheid. Corona is nog altijd niet helemaal uit de wereld en de dalende koopkracht kan voor slinkende inkomsten zorgen. In Leuven is dat niet anders, al kijkt men met opgeheven vooruit.
 2. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.